Teljes terjedelmében égett egy 18 lakásos sorház tetőszerkezete Budapesten a 9. kerületi Füleki utcában, a tűzoltók nagy erőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Nem sérült meg senki

Kolozsi Péter elmondta: a tüzet körülhatárolták, a lángok továbbterjedését sikerült megakadályozni. A helyszínre a mentők is kiérkeztek, személyi sérülésről nincsen információ – tette hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el  

Eloltották a tüzet

Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett 11 vízsugárral oltották a lángokat, a tűz 18 lakást érintett.

Kimenekítették a lakókat

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a társhatóságokkal közösen tizenhét embert kísértek ki, és kimentettek két kutyát, valamint egy macskát is. A rajok tizenöt vízsugárral utómunkálatokat végeznek.

A kerület polgármestere is megszólalt

A tűz kapcsán a kerület polgármestere, Baranyi Krisztina is megszólalt, aki a közösségi oldalán azt írta: “Sajnos nagy baj van az Aszódi telepen, 18 házat érint a tűz. A tűzoltók nagy erőkkel oltanak, a rendőrség és a mi kollégáink is a helyszínen vannak. Amint kiderül, hogy miben tudunk segíteni, intézzük amit kell.”

Itt a teljes poszt:

Sajnos nagy baj van az Aszódi telepen, 18 házat érint a tűz.A tűzoltók nagy erőkkel oltanak, a rendőrség és a mi…

Posted by Baranyi Krisztina on Sunday, June 26, 2022

Pár hete egy csepeli lakásban csaptak fel a lángok

Amint azt a Kékvillogó is megírta tűz ütött ki a 21. kerületi Szent László utcában egy negyedik emeleti társasházi lakásban még június elején.

Kiugrott az ablakon egy ember

Miután a lángok felcsaptak egy 36 éves férfi kiugrott az égő lakás ablakán, a zuhanást azonban nem élte túl.

A negyedikről ugrott le

Az eset kapcsán a baleset-info.hu akkor azt írta, a lakásban lévő férfi miután észlelte a tüzet a negyedik emeleti lakás erkély ablakát törte ki. A portál egyik olvasója szerint azonan szándékosan gyújtotta fel a lakást, azt megelőzően, hogy kiugrott volna. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el  

Videón az oltás:

Lakástűz CsepelenKigyulladt egy társasház negyedik emeleti lakása a XXI. kerületi Szent László utcában vasárnap délután. A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, kiérkezésükre a lakás teljes terjedelmében égett. Az egységek eloltották a lángokat.Videó: FKI VideócsoportPosted by BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság on Sunday, June 12, 2022

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Facebook