Amint arról mi is beszámoltunk, Budapesttől ötvenöt kilométerre, Adonynál egy holttestet találtak a Dunában. A ruházata alapján lehet, hogy az eltűnt Szűcs Tamást találta meg egy horgász, aki most beszélt a történtekről.

Pecázás közben találtak egy holttestet

Múlt vasárnap Adonynál egy holttestre bukkantak az ott horgászók. A holttest azt követően sodródott a partra, hogy egy uszály elhaladt előttük. Ezt az eltűntkereső Nagy László árulta el a Blikknek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mintát kértek a családtagoktól

A rendőrség a férfi szeretteitől mintát kért, hogy be tudják azonosítani, amennyiben valóban Szűcs Tamásról van szó. A DNS-vizsgálat eredményére néhány napot kell várni. Ezt követően teljes bizonyossággal eldönthető lesz, hogy valóban a Pátria Nyomda termelési igazgatójáról van-e szó.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megegyezik a ruházat azzal, amit a férfi az eltűnésekor viselt

A rendőrség honlapján található leírás alapján egyezik a holttesten talált ruházat azzal, amit Szűcs Tamás a Budapest Parkban viselt. A családja viszont nem adja fel a reményt, igyekeznek az utolsó reménysugárba is belekapaszkodni. Amíg a vizsgálatnak nincs meg az eredménye, addig ezt okkal teszik.

A horgász azonnal értesítette a rendőröket

„Négy-öt méterre volt tőlünk, és a ruházat alapján – ami nagyon szennyezett volt – látszott, hogy nem egy utcán élő emberről lehet szó. A DNS-vizsgálat mindenre választ fog adni és kiderül az elhunyt személye. Részvétem a hozzátartozóknak!” – fejtette ki gondolatait a Blikk egyik cikkje alatt.

„Az eset óta nem nagyon tudok aludni.”

– Mivel külföldön élek és ott is dolgozom, így ez volt az idei harmadik horgászat. Gyermekkori barátokkal ülünk össze ilyenkor. Az eset óta nem nagyon tudok aludni. Amiatt, hogy valakinek a szeretett hozzátartozója volt, és ilyen körülmények között hunyt el. Elég mély nyomot hagy ez az emberben! – tette hozzá.

Két barátjával ment bulizni, azóta nem látták

Szűcs Tamás két barátjával találkozott, majd a Budapest Parkba mentek a Sofi Tukker zenekar koncertjére. A rendezvény vége óta nem adott életjelet magáról.

Az utolsó felvétel

A férfiről egyébként időközben előkerült egy felvétel is, az utolsó kép, ami az eltűnése előtt készült, ezt itt lehet megtekinteni. Továbbá időközben az is kiderült, hogy az ügy megoldásában kulcsfontosságú lehet egy fővárosi taxis, aki vélhetően utolsók között látta a nem sokkal később köddé vált fiatalembert.

Több tényező is nehezíti az azonosítást

A holttest állapotát több minden befolyásolhatja. Függ attól, hogy milyen hőmérsékletű volt a víz, esetleg kárt tettek-e benne hajók vagy vízi élőlények. A ruházaton túl a különös ismertetőjeleket, mint az ékszereket, tetoválásokat és hegeket keresik a szakemberek.

A boncolás sok mindent feltár, de nem mindent

A műtéti nyomok, csonttörések megállapíthatók boncolás segítségével. Így kikövetkeztethető jó eséllyel az, hogy bűncselekmény áldozata lett-e az elhunyt. Ugyanakkor ha valaki belelökte a vízbe, az valószínűleg sohasem fog kiderülni. A Kékviillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szűcs Tamás – Forrás: Police.hu