Egy fiatalkorút hallgattak ki a rendőrök gyanúsítottként, aki – a megalapozott gyanú szerint – lelőtte az egyik szomszédja kutyáját Szikszón.

Még nincs 18 éves a fegyveres

A Szikszói Rendőrőrs állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 16 éves helyi fiúval szemben, aki a nyomozás adatai szerint október 29-én a délutáni órákban egy légpuskával meglőtte az egyik szomszédja kutyáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az állat elpusztult, a fiú tagad

A zárt portáról kiszökött kutya – az orvosi kezelés ellenére – elpusztult. A fiút elfogták a rendőrök, kihallgatásán tagadta a bűncselekmény elkövetését, a nyomozás jelenleg is folyamatban van.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Foltos októberben halt meg

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, októberben Foltost lőtték le a Heves megyei Markazon. A kutya mindig szabadon futkározott, a gazdái engedélyével. Éppen ezért Foltost jól ismerték a környéken, délután egy teherautó sofőrje szólt a házaspárnak, hogy baj van. Az RTL Híradó riportja szerint először azt hitték, hogy elütötték az ebet.

Egy golyó okozta a halálát

Foltost miután földön fekve megtalálták, állatorvoshoz vitték. Gazdája szerint másfél óráig boncolta az állatorvos mire megtalálta a golyót. Azt mondta, hogy a szívét, a tüdejét és a szív feletti artériát találta el.

„A legjobb barátunkat ölték meg.”

Szoboszlai Gábor azt mondta, hogy a családtagjuk volt a kutya, az évek alatt a legjobb barátja lett. El sem tudják képzelni, hogy milyen lesz az élet nélküle. „Tegnap még volt egy kutyám, most meg a férjem a hamvasztóból hozta el” – mondta Szoboszlai Gábor felesége, akit szintén nagyon megráztak a történtek.

Befogadott kutyát szerettek volna

A házaspár – miután meghalt előző kutyájuk – szerettek volna még egyet. El is mentek egy menhelyre, mivel tudták, hogy befogadott kutyát szeretnének. Itt találkoztak két kölyökkutyával, de végül mégsem ők lettek e befutók.

Még kicsi volt, amikor rátaláltak

Foltosra aznap találtak rá, amikor dönteniük kellett, így azt gondolták, neki nagyobb szüksége van rájuk. 10 hónapos volt, amikor megtalálták egy útkereszteződésben, december 31-én.

Többen is lemondtak róla

Miután a talált kölyökkutyát berakták a kocsiba, egyből az állatorvoshoz vitték, ahol kiderült, már hárman is lemondtak róla. Az utolsó gazdájától már majdnem elvették az ebet, amikor rátaláltak.

Nyomozás indult

A házaspár nem tudja elképzelni, hogy milyen lesz az élet Foltos nélkül, 5 évig élt velük. A rendőröket is megkeresték a tragikus eset miatt, akik nyomozást indítottak az ügyben.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció/police.hu