Azt állította a bíróságon a 66 éves csengeri férfi, hogy felesége ma is él, miközben ő maga oltotta ki az életét tavaly októberben. Gyula azért haragudott meg az asszonyra, mert szerinte túl forró volt a galambleves.

A pszichiátriáról ment haza

A 65 éves Gyula tavaly augusztus óta gyógykezelés alatt állt a Nagykállói Pszichiátriai Szakkórházban. A hosszan tartó kezelés végén, október 20-án, késő délután szállították haza mentővel. Felesége egész nap sütött-főzött, így várta haza a férjét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem félt tőle a felesége

Három gyermekük már nem velük él, így a két idős ember csak ketten tartózkodott a családi házukban. A helyiek szerint, annak ellenére, hogy Gyula súlyos pszichés zavarokkal küzdött, felesége nem félt tőle. Legalábbis soha nem panaszkodott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Túl forró volt a galambleves

A tragédia estéjén, 10 óra környékén, kitört a balhé. A féri szerint  a galambleves hőmérséklete nem volt megfelelő. Gyula ezt kérte számon élete párjától, majd szó szót követett. A férfi a vitát lezárva egy konyhakéssel többször megszúrta a feleségét.

Az ügyeletes orvostól kért segítséget

A férfi ezután az orvosi rendelőbe ment, hogy segítséget kérje. Az ügyeletes orvos hívta a mentőket és a rendőröket. De az asszonyon már nem tudtak segíteni.

Megvárta a rendőröket

A nő azonnal meghalt, miután elvérzett. Gyula ezután csendben megvárta a rendőröket semmit nem tagadott, beismerte tettét.

Szerinte él a felesége

A bíróságon a férfi azt mondta, a felesége még élt, amikor ő segítségért sietett, noha korábban kijelentette, hogy megölte az asszonyt. Azt is tagadta, hogy a túl forró levesen vesztek össze, ráadásul azt állította, hogy a felesége most is él. „Dulakodtunk, aztán megjátszotta, hogy összeesett” – mondta a bíróságon a 66 éves csengeri férfi.

Pszichiátrián kezelik

A férfit már régóta skizofréniával kezelik, s a halálos támadás napján is a pszichiátriáról engedték ki. Jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben kezelik.

Az elmeorvos szerint beszámítható

Mivel Gyula az előkészítő ülésen nem ismerte be bűnösségét, ezért tárgyalással folytatódik az ügy. Korábban az őt vizsgáló elmeorvos beszámíthatónak nyilvánította a férfit, ám az ügyvédje ebben kételkedik, ezért újabb szakértőket hallgatnak majd meg.

Kiemelt kép: