Bekapcsolt motoros láncfűrésszel akarta csillapítani az indulatait egy Veszprém megyei, Pápa környékén élő fiatal férfi. A Pápai Járási Ügyészség magánlaksértés miatt emelt vádat a 19 éves férfival szemben.

Húga iránt érdeklődött egy férfi

Az ügyészségi vádirat szerint a Pápa környékén lakó fiatal azért haragudott meg egy fiúra, mert az érdeklődni kezdett a húga iránt. 2020 márciusában egy késő esti részegedés után azonban úgy megharagudott a vádlott a kiskorúra, hogy éjfél után elhatározta, felkeresi őt.

Pápa környéki faluban élt a férfi

Felkapta a láncfűrészt

Elhatározását követően a férfi az otthonában magához vett egy motoros láncfűrészt, amellyel elsétált a sértett házához. A férfi könnyedén be tudott jutni a sértett házába, mivel a kerítéskapu nyitva volt, majd bekapcsolta a fűrészét.

Fenyegetőzni kezdett

Miután a férfi akadálytalanul bejuthatott a kiskorú udvarára, a bekapcsolt láncfűrésszel megpróbálta kinyitni a ház bejárati ajtaját, amelyen két vágást is ejtett. A férfi a láncfűrésszel a kezében közben azt kiabálta a ház lakóinak: „Meghaltok, most megdöglötök kutyák!”.

Hárman voltak bent

Ez idő alatt hárman tartózkodtak bent a házban, köztük az ingatlan tulajdonosa és a kiskorú fiú is. A lakók felébredtek a láncfűrész zajára és az ordibálásra, ezért a bejárati ajtóhoz siettek, de mivel féltek, hogy bántódásuk esik, nem nyitották ki az ajtót.

Betörte az ajtót

Mivel a vádlott nem tudta a láncfűrésszel kivágni az ajtót, ezért azt letette a földre, majd vállal törte be az ajtót. Az erős lendületre a férfi bejutott a házba, de bent már a két férfi és a kiskorú lefogta őt, nem engedték tovább tombolni.

Édesanyja ment érte

A láncfűrésszel hadonászó férfi közelben lakó édesanyja meghallotta a történteket, és a sértett házához ment, majd fiával együtt távozott onnan.

Ez is érdekelhet

Felfüggesztettet kaphat

Az ügyészség indítványozta, hogy az elkövető próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést kapjon a tárgyalás mellőzésével. Az ügyben a Pápai Járásbíróság dönthet.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke