Újabb szakaszához érkezik a 3-as metró felújítása: július 24-étől augusztus 22-éig a szerelvények csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Pótlóbuszok közlekednek

A BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: ebben az időszakban két pótlóbuszjárat is közlekedik. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Az M+-as pótlóbusz

Az M3-as pótlóbusz Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között, a metró teljes üzemidejében jár majd. Az M3E pótlóbusz csak hétköznapokon csúcsidőben közlekedik a Határ út és a Göncz Árpád városközpont között, a belváros felé, a Népliget érintése nélkül. Kiemelték, hogy a pótlóbuszok rendkívül sűrűn, egy percnél is gyakrabban indulnak majd, a pótlásban több mint száz csuklós, akadálymentes, légkondicionált autóbusz vesz részt.

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

1-es villamos

A BKK a felújításnak ebben a szakaszában is javasolja a Göncz Árpád városközpont és a Népliget között az 1-es és 1M villamos igénybevételét.

Zárva

Július 24-étől augusztus 22-éig ideiglenesen zárva tart a Népligetnél található ügyfélközpont, valamint a Lehel téri és a Nagyvárad téri pénztár. Az említett időszakban változatlanul üzemelnek a jegy- és bérletautomaták, valamint a Deák Ferenc téren és a Kőbánya-Kispestnél található ügyfélközpont.

Mobiljegyek

Az értékesítési helyszínekről részletesen a BKK Pontkeresőjében, a bkk.hu/pontkereso/ oldalon lehet tájékozódni. Emellett elérhetők a mobiljegyek is, amelyekről a bkk.hu/mobiljegy/ oldalon található információ.

Akadálymentesítés

A Dózsa György úti metróállomás utólagos akadálymentesítése július 5-én kezdődött el. Ennek felszíni kivitelezési munkálatai miatt a Váci út és a Dózsa György út csomópontjában 2022. augusztus végéig forgalomkorlátozás van érvényben.

Buszsávok meghosszabbítása

A pótlóbuszok gyorsabb haladását segítve a jelenlegi buszsávokat meghosszabbítják a Váci úton a Róbert Károly körútig, az Üllői úton pedig a Határ útig. A Göncz Árpád városközpontnál és a Határ útnál a pótló autóbuszok megfordulását biztosító ideiglenes közlekedési rendet vezetnek be – tették hozzá.

Korlátozás megszűnése

A déli szakaszra is kiterjesztett metrópótlás kezdetére a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton a belváros felé megszűnik a közúti korlátozás, viszont a kispesti Vak Bottyán utcát lezárják az autóforgalom elől, oda – a célforgalom kivételével – csak a pótlóbuszok hajthatnak be.

Ezt mondja a BKV

A BKV Zrt. és a BKK közös közleményében azt írták: a felújítási munkálatok a tervezett ütemben haladnak. A 3-as metróvonal felújításáról bővebb információk találhatók a bkk.hu/fejlesztesek/m3-felujitas/ és az m3felujitas.hu/ oldalon. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: 3-as metró – Forrás: MTI/Máthé Zoltán