Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette – és egyikük esetében ittas járművezetés vétsége – miatt emelt vádat négy férfi, egy nő, valamint egy fiatalkorú férfi ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség az Ózdi Járásbíróságon 

Mulatozott a család

2023 júniusában egy borsodi településen legalább 30 fő részvételével családi rendezvényt tartottak, amelyről csendháborítás miatt több bejelentés is érkezett a rendőrségre. A vádirat szerint három rendőr érkezett a helyszínre, ami nem nagyon tetszett a jelenlévőknek

Újra a helyszínre mentek

Egy kis idő múlva, újra bejelentés érkezett a rendőrségre, ekkor már 11 zsaru vonult ki a helyszínre.  A 30 éves nő, aki egyébként a házigazda volt, hőbörgött, majd vendégei bíztatására rátámadt az egyik rendőrre.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A férje a kaput rugdosta

Rángatni kezdte az intézkedést irányító rendőr ruháját, miközben a férje a kaput belülről rugdosva, kiabálva fenyegette a zsarukat. A rendőrök elő akarták állítani a nőt, ezért a szolgálati gépkocsi felé indultak vele, amit az ingatlan udvarán tartózkodó, erősen ittas, körülbelül húsz fő próbált akadályozni.

A vendégek őrjöngtek

Közben a vendégek is kijöttek, őrjöngve indultak meg a rendőrök felé, és ezt ordították: „megdöglötök, megölünk benneteket!” A rendőrök többször vetettek be könnyfakasztó gázt, csak így tudták a támadókat távol tartani maguktól, akik társaik biztatása mellett a rendőrök felé ütöttek és rúgtak, azt kiabálva, hogy „kinyírunk benneteket”.

Elmentek a rendőrségre

Pár óra elteltével két ittas vendég és hozzátartozóik az intézkedés miatt kérdőre akarták vonni a rendőröket, ezért autóval a rendőrkapitányság épületéhez mentek.

Börtönt kérnek rájuk

A nyomozó ügyészség a vádiratában a felnőttkorú elkövetők esetében végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, az ittasan személygépkocsit vezető társukkal szemben továbbá pénzbüntetésre és határozott ideig tartó közúti járművezetéstől eltiltásra.

Letartóztatták őket

A rendőrökre támadó nő és négy férfi az elkövetés óta letartóztatásban van, míg fiatalkorú társuk bűnügyi felügyelet alatt áll, az ő esetében próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés a büntetési indítvány – közölte a főügyészség.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció