Egy 100 éves asszony halt meg a hajnali robbanásban Újbudán. A lakók szerint a házban lakó idős férfi kávét akart főzni, és  gázszivárgás miatt berobbant a konyhája. A robbanás akkora volt, hogy kidőlt a fal, amely maga alá temette Ilonka nénit. A lakók, péntek délben már visszatérhetettek otthonukba.

Robbanás Újbudán

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Tragikus esemény zavarta meg Budapesten, a 11. kerület, Kruspér utca 6-8. számú társasház lakóinak nyugalmát. Hajnalban robbanás rázta meg a négyszintes épületet. A baleset az egyik harmadik emeleti lakásban történt, de az ott keletkezett tűz átterjedt a mellette lévő lakásra is.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Meghalt egy idős asszony

Sajnos a tragédia áldozatot is követelt, egy idős asszony életét már nem lehetett megmenteni, míg két embert súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Az oltás idejére ötven embernek kellett elhagynia a társasházat, számukra a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított, kaptak ivóvizet és élelmiszert.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dr. László Imre a helyszínen

Forrás: Facebook/Újbuda

A polgármester a helyszínre ment

Dr. László Imre egyeztetett az esetről a kerület rendőrkapitányával, majd a helyszínre ment. A polgármester a helyszínen biztosította az érintetteket, hogy minden szükséges dologban számíthatnak az önkormányzat segítségére.

Lakhatást biztosítanak a károsultaknak

„Jelenleg az a feladatunk, hogy elhelyezzük azokat, akik egyelőre nem költözhetnek vissza a lakásaikba, és más módon nem tudják megoldani a lakhatást. Mindent megteszünk, hogy a tragédiában érintetteket segítsük” – mondta Újbuda polgármestere.

Kávét főzött

„Állítólag kávét főzött a lakásban hajnalban az idős férfi, amikor a gázszivárgás miatt valami berobbant. A szomszédban élő, közel 100 éves asszonyra pedig rádőlt a fal. Sajnos a hallása nagyon rossz volt, így esélye sem volt, hogy valahogy megmenekülhessen” – mondta a Blikknek Tóth Erzsébet, a ház egyik lakója.

A robbanástól az ablakok is kirepültek

Forrás: Facebook/Újbuda

100 éves néni halt meg

Az elhunytat, Ilonka nénit, az önkormányzat látta el étellel és itallal és állítólag már évtizedek óta le sem jött az emeletről. Az épületet az áramszolgáltató, a két lakást a gázszolgáltató is leválasztotta a hálózatról.

Egy tűzoltó is megsérült

A társasházat statikus vizsgálta, hogy lakható maradt-e. A tűz keletkezési körülményeinek kivizsgálása érdekében tűzvizsgálat indult. A mentés közben egy tűzoltó is megsérült.

Helyszíni felvétel

Forrás: Facebook/Újbuda

Lángolt a ruhája

„Sokkoló volt a nagy tűz és a kétségbeesett segélykiáltások. A kávét főző férfira még a ruha is ráégett, úgy szaladt ki a házból” – tette hozzá egy másik lakó, Attila.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel -Forrás: Facebook/Újbuda