Az utolsó percekben már csak a gépek szuszogása hallatszott, amik ugyan még életben tartották Dórit (†21), de már nem sokáig: orvosai úgy döntöttek, lekapcsolják a lélegeztetőről a lányt, aki néhány napja szenvedett balesetet és azóta kómában feküdt.

Lekapcsolták a gépekről

Amint arról a Kekvillogo.hu is beszámolt, péntek reggel az orvosok úgy döntöttek, hogy lekapcsolják a gépekről azt a 21 éves lányt, aki a múlt hét végén szenvedett autóbalesetet.

Kómában feküdt

A lány közel egy hétig feküdt kómában, s bár eleinte még volt remény, hogy agyi funkciói beindulnak, a baleset után a klinikai halál állapotában töltött 15 percig végzetes volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az utolsó percig reménykedtek

„Az ember mindig remél, így mi is reménykedtünk az utolsó pillanatig. Péntek reggel azonban hívtak minket a kórházból, hogy az orvosi bizottság döntött, a szerelmem sosem térne magához, így lekapcsolják őt a gépről, amely életben tartotta” – mesélte megtörten Dóri barátja a Blikknek.

Elbúcsúzott tőle a barátja

VV Lóri csütörtökön el tudott búcsúzni szerelmétől. „A maszk miatt még megpuszilni sem tudtam, a kesztyű miatt még a bőrét sem tapinthattam. Csak fogtam a kezét, és mondtam, mennyire szeretem, búcsúztam tőle..”

„Másokban él tovább”

Mivel Dóri korábban nem rendelkezett máshogy, szervei másoknak jelenthetnek új életet.

„Megoperálták és a szerveit mások kapják meg, másokban él tovább a szerelmem. Arról, hogy ez így legyen, nem a család döntött, és biztos vagyok abban, ő nem akarta volna, hogy kivegyék a szerveit…” – mondta Lóri.

Ha nincs tiltás, felhasználják

Magyarországon a hivatalos jogszabályok alapján a szervadományozással kapcsolatban az úgynevezett „feltételezett beleegyezés” elve érvényesül, vagyis ha valaki életében nem tiltakozott az ellen, hogy halála esetén szerveit, szöveteit felhasználják szervátültetés céljára, akkor feltételezhető az illető beleegyezése, és a szervek eltávolítása elvégezhető –írja a Blikk.

Árokba csúszott az autó

Csütörtökön irtuk, hogy a 21 éves lány az édesanyjával, a mamájával és a nevelőapjával a temetőből jött, virágot vittek a rokonaik sírjához a múlt hét végén. A kocsiból még írt egy sms-t szerelmének. Pár perccel később az autó, eddig tisztázatlan körülmények között, megcsúszott, majd az árokba zuhantak Pest megyében, az M4-es autóút vecsési elkerülőjén.

Nem volt bekötve

Bár a sofőr nem hajtott gyorsan, a lány barátja szerint– körülbelül 65 kilométeres sebességgel mentek, Dóri, aki hátul utazott, nem volt bekötve, így szinte esélye sem volt megúszni a balesetet.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a balesetről – Forrás: Facebook/Balesetinfo