A budaörsi nyomozók a Pest megyei felderítőkkel közös akcióban kábítószer terjesztőkön és fogyasztókon ütöttek rajta.

Hónapokon keresztül dolgoztak az ügyön

Információ futott be a rendőrökhöz, hogy egy férfi az élettársával Piliscsabán és a környező településeken kábítószerrel kereskedik. A budaörsi nyomozók a Pest megyei felderítők közreműködésével hónapokon keresztül dolgoztak az ügyön, értékelték, elemezték a rendelkezésükre álló és időközben begyűjtött adatokat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Nem tétlenkedtek

A nyomozók nem tétlenkedtek, a kellő bizonyítékok beszerzése után 2021. november 2-án Piliscsabán ütöttek rajta a páron, a 44 éves K. Péteren és élettársán, a 35 éves Z. Virágon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

87 millió

A rendőrök minden hozzájuk kapcsolható helyen kutatást tartottak, összességében digitális mérlegeket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett turmixgépet, mobiltelefonokat, csomagolva és kiporciózva egyaránt, mintegy 7 kilogramm kábítószergyanús növényi származékot, közel 300 különböző mintával nyomott kábítószergyanús tablettát, 24.000 doboz illetve 161 darab vágott dohányterméket, valamint több mint 87.000.000 forint értékben készpénzt találtak és foglaltak le.

Rengeteg dohányt is lefoglaltak:

Fotó: police.hu

Újabb elfogások

A piliscsabai pár kapcsolatrendszerének és ügyfélkörének feltérképezése és szélesítése még aznap két fogyasztó elfogását eredményezte, akiknek a kábítószer gyorstesztje pozitív eredményt mutatott, ezért velük szemben kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Beismerés

K. Péter kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmény elkövetését részben beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, azonban a kereskedelmi tevékenységről nem nyilatkozott. Társa a cselekmény elkövetését nem ismerte el, és vallomást sem tett. 

Ez is érdekelhet:

Letartóztatás

Az azóta letartóztatott 44 éves férfivel és a 35 éves nővel szemben kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Budaörsi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Átadták a NAV-nak

A lefoglalt dohánytermékeket – további eljárás lefolytatása érdekében – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak adják át a rendőrök. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu