Mindkét szüleje kórházban van annak a 2,5 éves kisfiúnak, akinek holttestét kedden találták meg Csepregen. Egyelőre nem lehet tudni mi történt az ötgyermekes házaspár házában.

Gyermekhalál Csepregen

Amint arról korábban is beszámoltunk, kétéves kisfiú vesztette életét Csepregen kedd délelőtt egy ötgyermekes család házában. Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a kis Máté halálát, mindenesetre az ügyben halált okozó segítségnyújtás elmulasztása miatt indult nyomozás. Az apát, Jánost és az anyát, Alexandrát is kórházba szállították, a gyerekek elhelyezéséről pedig a gyermekvédelem gondoskodott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Intézetben nőttek fel

P. János és H. Alexandra még iskolás korában elkerült a családjától. A szüleik nem voltak képesek gondoskodni a megfelelő nevelésükről, ezért egy kőszegi gyermekotthonba kerültek. János és Alexandra is beszédfejlesztő csoportba járt, és egyikük sem vált éltanulóvá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A hatodik gyermeküket várja az anya

Miután nagykorúvá váltak, egybekeltek. Elképzelni sem tudták az életüket egymás nélkül, és a környezetük szerint mindent elkövettek, hogy jobb életet biztosítsanak a gyermekeiknek, mint amilyen nekik jutott. Alexandra eddig öt fiúnak adott életet, ám a rokonság tudni véli, hogy éppen úton van a hatodik utódjuk is.

Munkából jött haza

János több műszakban dolgozott egy közeli állateledel-gyárban, és a főállásán kívül is mindenféle megbízást elvállalt, hogy szert tegyen némi mellékesre. Kedden reggel 7 óra körül a céges buszjárattal érkezett haza, és rögtön a családjához sietett.

Foltok voltak a kis Máté testén

A felesége vásárolni indult, és a három nagyobbik fiút elvitte az óvodába. Egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan milyen körülmények között, de a 2,5 éves Máté életét vesztette. A csecsemő holttestén külsérelmi nyomokat is találtak, egyesek szerint a kis Mátét kék-zöld foltok borították – írja a Bors.

Megmentették az apa életét

 A családfő a helyszínen öngyilkosságot kísérelt meg, de az ő életét sikerült megmenteni. A helyszínről Jánost és Alexandrát kórházba szállították, Ricsi, Félix, Jankó és Szebasztián ideiglenes elhelyezéséről pedig a gyermekvédelem gondoskodott.

Mindketten kórházban vannak

„Akárki akármit mond, és mindegy, mi derül ki, Jancsi a testvérem . Az öcsém kórtermébe egyetlen percre mehettem be. Magánál volt, de alig volt képes beszélni. Azt mondta, jól van, de láttam, mennyire meggyötört. Csövek lógtak ki belőle. Szandit is szerettem volna meglátogatni, de ezt már nem engedték. Azt közölték a kórházban, hogy senkivel sem szeretne érintkezni még telefonon sem. Az öcsémet biztosíthatom a szeretetemről, még akkor is, ha kiderül: ő ölte meg Mátékát! Ezt csakis úgy tudom elképzelni, hogy éppen nem volt magánál! Példás családapa, nekem bárki elhiheti!” – mondta a Borsnak Tünde, az apa testvére.

15 éve nem látta fiát

A férfi édesapja a gyilkosság után azt mondta, hogy 15 éve nem látta a fiát, a tragédia híréről pedig az ismerősöktől értesült. Azt mondja, fia nem képes megbocsájtani neki, hogy 8 éves korában intézetbe került.

Nem tudta eltartani gyermekeit

P. János azt is elmondta, hogy sokáig nem volt munkája, emiatt nem tudott a gyermekeiről gondoskodni. De ő évikig látogatta őket, de Jancsi egy idő után nem volt rá kíváncsi. Mindössze 5 kilométerre élnek egymástól, de sosem futottak még össze.

Elmegy a temetésre

„Már csak egyetlen vágyam van az életben: szeretném a családomat egyesíteni. Amikor megtudtam, mi történt, majdnem összeestem. A kisunokám temetésére mindenképpen elmegyek, remélem, a sírjánál végre megölelhetem a fiamat” – mondta az idős férfi, aki a menyének is szeretne jó apósa, a gyerekeknek pedig jó nagyapja lenni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem gyanúsítják a szülőket

A rendőrség ezt a közelményt adta ki: a lakóházban holtan talált kisgyermek ügyében a Vas megyei rendőr-főkapitányság nyomozást indított ismeretlen tettes ellen halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntettének gyanújával. Ennél többet személyes érdeklődésünkre sem árultak el. Egyelőre egyik szülőt sem hallgatták ki gyanúsítottként.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: helyszínelés Csepregen – Forrás: 112press