Úgy tűnik mindig vannak olyan sofőrök, akik bepróbálkoznak azzal, hogy Nyugat-Európából Magyarországon keresztül fuvarozzanak használt autókat. Most a kereskedő nyeresége rámehet a büntetésre.

5 horrorkaraván 1 nap alatt

A Pest Megyei autópályás rendőrök öt horrorkaravánt emeltek ki a forgalomból egy nap alatt az M0 és az M4 autóúton. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

2 tonnával nehezebb

A rendőröknek már ránézésre sem stimmelt, amit láttak. Gyanújukat a mérések alátámasztották, a három moldáv, valamint két román karaván összesen 1914 kg-mal nyomott többet a megengedettnél. Az öt közül kiemelkedett az a román járműszerelvény, amely egyedül 700 kg pluszt produkált.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lekapcsolt horrorkaraván

750 ezres bírság

A négy sofőrnek 750 ezer forint bírságot szabtak ki, ezzel jelentősen megcsapolták a profitjukat, amit az autók eladásával tettek volna zsebre. Vélhetően, amikor meghallották a bírság összegét, kiborultak.

Nem mehettek tovább

A járműszerelvényeket leparkoltatták, a sofőrök csak a szabálytalanságok megszüntetése után folytathatták útjukat.

Horrorkaravánok királya

Tavaly nyáron a horrorkaravánok királyát kapcsolták le az M5-ös autópályán. A közlekedési hatóság közúti ellenőrei az M0 körgyűrűn vették észre a brutális gépszörnyet. Az ellenőrök végül az M5 lajosmizsei pihenőhelyére tudták terelni a járműhalmot.

Alaposan felpakolt

Egymásra építette a járműveket

A Svédországból indult kolosszus afgán üzemeltetői a biztonságos szállításra alkalmas felépítményt eltávolítva két teherautót pakoltak egy biciklivel megfejelve egy harmadikra. Az is elgondolkodtató, hogy Svédországtól idáig senkinek sem tűnt fel az életveszélyes szállítmány.

2,5 milliós bírság a gépszörnyre

A magyar hatóságok megálljt parancsoltak a karavánnak, amit nem is engedtek tovább. A sofőr a többszörös szabálysértései miatt több mint 600 ezer forintos bírságban részesült. A szállítóra közel 2 millió forint bírságot szabtak ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Képek forrása: Rendőrség, kiemelt kép: Horrorkaraván az M0-án