Rendőrök üldöztek egy furgont az M5-ös autópályán, Inárcs térségében. Igazoltatni akarták a járművet, azonban a sofőr a fék helyett a gázra lépett. Hiába figyelmeztették a az autó vezetőjét a megállásra, a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült. 

Egy igazoltatásból indult minden

Mint arról korábban hírt adtunk, rendőrök kezdtek el üldözni egy furgont az M5-ös autópályán, Inárcs térségében. Egy novemberi reggelen szerették volna igazoltatni a járművet, azonban a sofőr a fék helyett a gázra lépett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az autópályán és a fővárosban is lövöldöztek

Hiába figyelmeztették a sofőrt a megállásra, a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába. A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült. A gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagy erőkkel keresték őket

A budapesti rendőrök lezárták a területet, a helyszínre csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányított. A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, végül ők kapták el a feltételezett elkövetőket Kispesten.

Szerencsére senki sem sérült meg

A furgonban huszonegy menekültet találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, elszámoltatásuk megkezdődött. A lövések következtében az illegális migránsok, az embercsempészek és a rendőrök sem sérültek meg. Embercsempészet bűntette, valamint hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás az ügyben.

Azt sem tudta, mennyit lőttek

„Nagyon sok lövést hallottam. Meg sem tudom mondani, hogy mennyit, olyan sok volt. Úgy láttam, hogy két vétlen autót is eltaláltak” – elevenítette fel a történteket egy szemtanú, majd hozzátette, kommandósokat is látott, akik golyóálló mellényben, géppuskával mentek be a piacra.

Hat külföldi ellen emelhetnek vádat

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Bűnüldözési Osztály bűnszervezetben, vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, fegyveresen, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást négy iraki, egy német és egy török állampolgárságú férfival szemben.

Előfutók és szervezők

Az eljárás adatai szerint a migránsokat a két, iraki állampolgárságú gyanúsított vette fel a déli határnál, hogy embertelen körülmények között Nyugat-Európába szállítsák őket, míg a két másik iraki férfi egy személyautóval úgynevezett „előfutóként” haladt előttük, hogy jelezzék az esetleges rendőri ellenőrzéseket. A török és a német állampolgár szervezőként segítette őket.

Hatalmas pénzeket kaptak

Az eljárás során a furgon egyik, szír állampolgárságú utasa a tanúkihallgatásán elmondta, hogy az embercsempészeknek előre 5000 eurót adott, míg út közben további 2000 eurót és 1500 dollárt kellett fizetnie. Az embercsempész-hálózat tehát mintegy hárommillió forintot keresett minden illegális migránson – írják a rendőrség oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció