Ha megvásárolunk egy terméket vagy ételt rendelünk, akkor annak kibontása után, illetve az étel elfogyasztása után a csomagolóanyag a szemeteskukába kerül. Nem mindegy ezért, hogy milyen csomagolóanyagokat használunk, hiszen ez hosszú távon jelentős hatással van környezetünkre.

A műanyagok nagyon népszerűek és még napjainkban is nagy számban használják őket, azonban látható, hogy egyre inkább előtérbe tör a környezetbarát csomagolás, mely a legtöbb esetben a papír.

Papírcsomagolás: ma már ez is szinte mindent tud!

Nehéz a műanyag pozitív tulajdonságait felülmúlni, azonban az indepack.hu street food tálcái tökéletesen alkalmasak arra, hogy a helyben fogyasztott ételek esetében felvegyék a versenyt műanyag társaikkal, és öko megoldásként csökkentsék a Föld műanyagterhelését.

A műanyagok lassan elárasztják a környezetet

A műanyag doboz valóban számtalan lehetőséget tartogat, hiszen nem ázik át, több fajtája mikróban is melegíthető, cseppmentes záródást biztosít és fagyasztóba is lehet rakni. Azonban a mai modern technológia a papír esetében is lehetőséget ad arra, hogy csepp- és zsírmentes legyen, és így akár leveseket is csomagolhassuk beléjük.

A műanyagok egyre nagyobb számban jelennek meg a tengerekben és más helyek, ennek még a lebomló műanyagok gyártása sem tud gátat vetni. A lebomló műanyagok ugyanis nem tűnnek el nyomtalanul, hanem apró, szabad szemmel nem látható darabokra esnek szét, melyek megtalálhatóak a levegőben, a talajban és az élővizekben is. Sajnos a műanyagoknak csupán 9%-át hasznosítják újra, a többi az égetőben vagy a hulladéklerakókban végzi.

Igazi megoldást csak a természetből származó, fenntartható, komposztálható csomagolóanyagok jelentik, melyek használat után természetes állapotba térnek vissza a környezetbe és lebomlanak, akár egy falevél.

Használj papírt, hiszen a célnak ez is tökéletesen megfelel!

A street food ételek, mint például a hamburger, hot-dog, sült krumpli vagy a lángos, sült kolbász, gyros és egyéb finomságok kiadásához használj papírtálcát, ezekbe ugyanis már a szószos, zsíros, csepegő ételt is beletehetjük. Ha még inkább a biztonságra szeretnél menni, akkor tégy a doboz aljára tálcapapírt, zsírpapírt, ami további védelmet ad.

Sült krumplihoz használhatsz olyan tálcát, amiben szósztartó rekesz van, így még kényelmesebben elfogyasztható az étel.  Szintén papírból készülnek a különböző tasakok, amibe sült krumplit, hamburgert, hot-dogot lehet tenni.

Használhatsz bambuszt is!

Többféle környezetbarát csomagolóanyag van, ha street food ételek számára keresel csomagolóanyagot. A bambusz csónak nagyon mutatós, tehetsz bele sült krumplit, rántott hagymakarikát, minifánkot vagy más ételt. A csomagolás bambuszból készült, ami egy fafajta, így használat után könnyen elbomlik, akár a papír.

Ha lehetőséged van rá, akkor mindenképpen válts környezetbarát csomagolásra. Gondolj arra, hogy ma már szinte bármilyen ételt bele lehet csomagolni, csak meg kell találni az adott ételnek megfelelő típust, és nem szükséges semmilyen kompromisszumot kötnöd!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.