A férfi később a rendőrség udvarán megszabadult a bilincstől, majd átmászott kapun. Most letartóztatásban várja büntetőügyének alakulását.

Furcsa történet

Lerobbant az autó, amit először lopott, ezért visszament ugyanoda egy másikért egy 22 éves öcsödi férfi, még júniusban lopta el a kocsikat, mert el akart menni a munkaadójához, hogy átvegye a fizetését. Mivel jogosítványa nem volt, amikor a rendőrök igazoltatni akarták, elmenekült, majd miután elfogták, rendőrség udvaráról is megpróbált megszökni – hangzott el a Tv2 Tények című műsorában vasárnap este.

Kulccsal vitte el

Bilincsben vitték el a rendőrök azt a 22 éves öcsödi férfit, aki egymás után két autót is ellopott ugyanabból a parkolóból még júniusban. A kocsik ugyanazon családi ház előtt álltak, a kulcs azonban mindkettőben benne volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lerobbant, majd elvitte a másikat

A tolvaj ezt kifigyelte, hajnalban beült az egyikbe és elhajtott, de nem jutott messzire, ugyanis az autó műszaki hiba miatt lerobbant. A férfi még le tudott húzódni vele az útról, ezután visszament a másik kocsiért és akkor úgy, hogy az egyikkel elment az illető, lerobbant, felült, utána visszament a másikért.

A tulajdonosnak szinte fel se tűnt

Mikor a tulajdonosa észrevette, hogy eltűnnek az autók, már meg is találták a tolvajt. A férfi azért lopta el a kocsikat, hogy eljusson a munkáltatójához és átvegye a fizetését. Útközben még az élettársát is felvette, bár vezetni tudott, jogosítvány nélkül ült az autóba.

Kicsusszant a bilincsből, majd futásnak eredt

Amikor hazafelé tartottak a rendőrök igazoltatni akarták őket, a sofőr, amikor ezt észrevette, megállt, majd kiszállt és elfutott a rendőrök elől, később azonban elkapták és őrizetbe vették. „A fogdába kísérés során számára engedélyezték, hogy a rendőrség udvarán dohányozhasson. A férfi ezt kihasználva a vezetőszárral ellátott bilincset ismeretlen módon eltávolította a kezéről, majd az udvar oldalsó kapuja felé futott, azon átmászott és elszaladt a rendőrök azonban hamar utolérték, újra megbilincselték, majd visszakísérték az épületbe” – ismertette a megyei ügyészség szóvivője.

Három évet is a rácsok mögött tölthet

A tolvaj ellen most emeltek vádat. Az ügyészség börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására és közügyek gyakorlásától eltiltására tett indítványt a vádiratában. A 22 éves férfi fiatal kora ellenére már többszörösen volt büntetve. Most letartóztatásban várja ügyének alakulását. Amennyiben bűnössége bebizonyosodik, akkor akár három évet is a rácsok mögött tölthet.

Több Volkswagent lopnak

Mint korábban beszámoltunk róla, rendőrségi adatok szerint az elmúlt évben összesen 561 darab gépjárműre, ebből pedig 351 személyautóra adtak ki körözést. 2020-ról 2021-re megugrott például a Volkswagenek lopása, közben felére esett a Fordok eltűnése, 15 százalékkal nőtt a Suzuki személyautók körözése és újra ott van a Lada a top 20-ban.

Kevés Fordot visznek

Összességében szerencsére alacsony számokról beszélünk, ezért a pár darabos változásokból nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni. A Ford-tulajdonosoknak azért mindenképpen jó hír a százalékosan igen jelentős javulás.

Egyre jobb a felderítés

A kedvező folyamatok elindulása annak is köszönhető, hogy a rendőrség egyre több autólopásra szakosodott bandát kapcsolt le. Az ellopott autók többsége azért nem kerül elő soha, mert a rendkívül szigorú határellenőrzés miatt szinte lehetetlen kivinni egy lopott autót az országból, inkább alkatrész lesz belőlük, pillanatok alatt szétszedik őket.

Az összeállítás itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)