Jól szituáltnak tűnt az a férfi, aki vasárnap reggel több boltból is el szerette volna vinni a bevételt a csongrádi megyeszékhelyen. Végül az egyik helyen az eladók ki tudták tessékelni az elkövetőt.

Reggeli incidens

Az eladó riasztotta a rendőrséget, amikor egy férfi nem sokkal a nyitás után ki akarta rabolni az egyik szegedi dohányboltot – hangzott el az RTL híradójának vasárnap esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megijedt a pánikgombtól

„A férfi vasárnap reggel pár perccel 7 óra előtt érkezett az egyik belvárosi dohánybolthoz, az éppen nyitni készülő alkalmazottat a pénz átadására szólította fel, miközben egy ismeretlen eszközt a mellkasának szorított. Az előadó megnyomta a pánikgombot, mire a támadó elmenekült. A dohánybolti cselekményt követően egy újszegedi élelmiszerboltban is hasonlóan próbált pénzt szerezni, de ott sem járt sikerrel” – ismertette a Csongrád-Csanád megyei rendőrség szóvivője, Szabó Szilvia.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még beszélgetett is alkalmazottakkal

Nem sokkal később – negyed 8 körül – már egy élelmiszerboltot pécézett ki magának. Az ott dolgozók jól szituáltnak írták le. Szóba elegyedett az egyik eladóval, majd váratlanul támadni kezdett. Azonban furcsa, de nem követelte a bevételt.

Nem ment oda a kasszához

„Nem gondoltuk, hogy bántani fogja a kolleganőt, egy kis ollóval megbökdöste, hál’ Istennek nem lett semmi baja a kolleganőnek, de viszont nagyon megijedtünk. Igazából nem tudjuk, hogy mit szeretett volna, mert a kaszához nem jött” – magyarázta az egyik eladó. Végül ki tudták tessékelni a férfit.

Egy ideig még a közelben maradt

A nő szerint zavartnak tűnt, kis ideig még a környéken téblábolt. Mint később kiderült, a támadó 35 éves és budapesti. A személyleírások és a trafikkamera felvétele alapján már keresték, de időközben feladta magát. A rendőrség rablás kísérletével gyanúsítja.

Hamar elkapják őket

Mivel a dohányboltok többségébe nem lehet belátni, ezért könnyebb prédának tűnnek ezen üzletek azoknak, akik bűnös úton szeretnének pénzt szerezni. Ugyanakkor a rendőrök szinte minden esetben villámgyorsan begyűjtik az elkövetőket, akikre aztán hosszú börtönévek várnak.

Szinte mindennel megfenyegette

Ez történt abban az esetben, amelyről korábban mi is hírt adtunk. Egy dunakeszi dohánybolt alkalmazottjától akarta akkor még ismeretlen tettes a bevételt 2021. november 12-én kora délután. Kezében egy sniccert szorongatott, miközben az eladót lelövéssel, majd agyonszurkálással fenyegette.

Hősiesen védekezett az eladó

Az eladó nem adta, erre a szürke mackónadrágos, maszkos, kapucnis ismeretlen a pulton átmászva próbált volna közelebb férkőzni a pénztárgéphez, de az alkalmazott megakadályozta. Dulakodtak, majd a támadó zsákmány nélkül elmenekült. A 48 másodperc alatt történt bűncselekményben nem sérült meg senki.

Kutyával is keresték a menekülési útvonalat

A rendőrök tetemes mennyiségű adatot gyűjtöttek, a helyszíni szemlét kiterjesztve megtalálták a menekülő útvonalát: egy közeli, elhagyatott telek viseltes kerítésén átlépve a tőzegtavak felé gyalogolt el, a csapásnyomról kutyát is indítottak.

Hónapok után lett meg

Végül egy Heves megyei településen sikerült elfogni hónapokkal később. A 39 éves K. Gergő nem állt ellen, mire felfogta, miről van szó, már elfogták, majd a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság fővárosi objektumába vitték. Átkutatták otthonát, az elkövetéskor használt ruhája, a szürke melegítőnadrág, a kapucnis pulóver az ágya mellett hevert. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az RTL híradójának összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)