Akkora volt az ütközés ereje, hogy az egyik kerék beszakadt az utastérbe. Egy 66 éves féri a helyszínen életét veszítette. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tragédiát, ugyanakkor a balesetben érintett autón friss téligumi volt.

Döbbenetes karambol

Meghalt egy 66 éves férfi, amikor balesetet okozott autójával a 81-es úton Fejér megyében. Előzni kezdett, de nekikoccant az előtte haladónak. Áttért a szembesávba, ahol súrolta az első szabályosan érkező kocsit, majd félfrontálisan karambolozott a következővel. Akkora volt az ütközés, hogy az első kerék beszakadt az utastérbe – hangzott el a Tv2 Tények vasárnap esti adásában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatalmas erő szabadult fel

A mentők három embert vittek kórházba. Az utasülésig nyomódott be az első kereke az egyik autónak – ez is mutatja, milyen erővel történt a szerencsétlenség. A sofőr – egy 66 éves férfi – nem élte túl a becsapódást, hiába érkeztek a mentők nagy erőkkel a helyszínre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már nem tudták megmenteni

„A baleset következtében egy idős férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínre kiérkező bajtársaim már nem tudták megmenteni az életét. Egy idős nő és egy fiatal nő pedig könnyebb mellkassérülést, egy idős nő pedig könnyebb felsérülést szenvedett. Őket bajtársaim stabil állapotban szállították a területileg illetékes sürgősségi osztályra” – nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs munkatársa.

A tűzoltók már csak a testét tudták kiszabadítani

A csatorna úgy értesült, a balesetet okozó sofőr mellett a felesége utazott, aki végignézte, hogy a sofőr meghal a roncsba szorulva, ahonnan csak a tűzoltók tudták kiszabadítani a testét. „A 81-es főúton a fehérvárcsurgói bekötőút közelében négy személygépkocsi ütközött össze. A balesetben kettő autó az árokba csapódott, az egyik személygépkocsi vezetője a roncsok közé szorult. Őt a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett feszítővágókkal a székesfehérvári hivatásos tűzoltók szabadították ki a járműből” – mondta el a megyei katasztrófavédelem szóvivője, Szabó-Bisztric Anett.

Új téligumik voltak az autón

A baleset valószínűleg azért történt, mert a sofőr előzni kezdett, nekikoccant az előtte lévő autónak, majd áttért a szemközti sávba, ahol szintén koccant egy autóval, majd irányíthatatlanul sodródva félfrontálisan ütközött a következőnek. A Tv2 információi szerint az autón vadonatúj téli gumik voltak

Bármikor lefagyhat az út

Egy szakember szerint nem csak az autókat kell felkészíteni a télre, de a sofőröknek is máshogy kell vezetni. „A megváltozott útviszonyok bármelyik pillanatban lehet lefagyás, amikor már jönnek majd a talajmenti fagyok, illetve hogy egy picit türelmesebben induljunk neki az útnak. A pedál és kormánykezelésnél pedig számítani kell arra, hogyha csúszóssá válik az út, akkor a pici pedál és kormánymozdulatok sokkal hatásosabbak, mint a hirtelen kemény mozdulatok” – magyarázta Köves Szilárd.

A baleset szombaton este este háromnegyed 6 körül történt. A rendőrség a csatorna megkeresésére nem reagált, ugyanakkor vizsgálatot indítottak a körülmények tisztázása érdekében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az összeállítás itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)