A rendőrség egyelőre nem közölte, mi okozhatta a balesetet, amely lakott területen történt.

Későn észlelte a gyalogost

A helyszínelés elsődleges adatai szerint december 4-én 18 óra 3 perc körül Nagygyimót belterületén személygépkocsijával közlekedett az a férfi, aki későn észlelte az úttesten tartózkodó gyalogost, akit elütött – közölte vasárnap este a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Félpályás útzár van érvényben

A 48 éves nagygyimóti férfi a baleset során a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére a rendőrök az érintett útszakaszon a félpályát lezárták, rendőri irányítással halad a forgalom.  A rendőrség vizsgálja a halálos közúti baleset pontos körülményeit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Itt található Nagygyimót

Ez pedig a baleset helyszíne

Az áldozat cipője

Kóbor kutya okozott tragédiát

Sajnos nem az első gyalogosgázolás, amely rövid időn belül történik. Mint korábban beszámoltunk róla, pénteken Tuzséron, egy 11 éves kislány gázolt egy kamion. A gyerek egy kóbor kutyától félve lépett az úttestre, vele tartó barátnője pedig végiignézte a tragédiát.

Hamarabb véget ért a tanítás

A Frissmédia információi szerint a helyi iskolában a megszokottnál korábban befejeződött a délelőtti tanítás. Emiatt jóval előbb engedték ki a gyerekeket az iskolából. Az iskola erről előzetesen értesítette is a szülőket.

Barátnő-látogatásra indultak

Két kislány úgy döntött, hogy meglátogatják barátnőjüket, aki Tuzsér Újfalu részén lakik. A két településrészt a nagy forgalmú 4-es főút keresztezi. A két lány számára ismeretlen volt ez a rész, hiszen ők Tuzsér régi oldalán laknak.

Nem volt esélye

A lányok a főúthoz közeledve azt vették észre, hogy egy közepes termetű, nyakörves kutya követi őket, majd az állat többször is megnyalta Tiffany kezét. A főút szélén ácsorgó kislány valószínűleg megijedt: „jaj, megharap a kutya” – mondta, majd elugrott az állat mellől. Hatalmas erővel csapódott bele a kamion, a tehetetlen test 15 métert repült, az út másik oldalán zuhant le a földre.

Csaknem egy órán át harcoltak érte

A baleset után több mentőegység és helikopter is érkezett a helyszínre, csaknem egy órán át küzdöttek a súlyos fejsérülést szenvedett kislány életéért. A 11 éves diák végül a helyszínen életét vesztette.

Harag zúdult a felelőtlen kutyásokra

A közösségi médiát elárasztották a hozzászólások a történtekkel kapcsolatban. Sokan azt hangsúlyozták, hogy hiba volt őrizet nélkül hagyni a kutyát az út szélén. „A kutyatartás legalapvetőbb szabályaira is magasról tojókat börtönbüntetéssel kellene jutalmazni és rögtön rend lenne” – írta egy kommentelő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön a gázoló autó látható, a felvételt a rendőrség készítette a helyszíni szemlén. )