Lódarazsak támadtak meg egy túrázó házaspárt. A középkorú férfit több csípés is érte, nem sokkal később súlyos allergiás tünetek jelentkeztek nála.

Életmentő applikáció

Az esetről a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. számolt be, mint írták a férfi felesége az Országos Mentőszolgálat életmentő applikációja segítségével határozta meg a pontos helyzetüket, miközben folyamatosan telefonvonalban maradt a mentésirányítóval. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentőhelikoptert is riasztottak

Az gyorsan kiderült, hogy a helyszín mentőautóval nem megközelíthető, ezért a tapasztalt mentésirányítók több irányból is indítottak esetkocsit és egy mentőgépkocsit, miközben riasztották a miskolci mentőhelikoptert is.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotó a helyszínről:

Közös segítség

A légi koordinátor, valamint a miskolci és egri mentésirányítóink közösen segítették a helikoptert és a mentőautókat a beteg megtalálásában.

Gyalog indultak

A beteg közvetlen közelében nem volt alkalmas leszállóhely, ezért a helikopter személyzete, valamint a földi mentők is a felszerelésükkel együtt gyalogosan indult a beteg megkeresésére az erdőben, folyamatosan követve a telefonon, illetve rádión kapott utasításokat.

Helyszíni felvétel:

Megtalálták

Végül a helikopter orvosa és paramedikusa jutott el először a beteghez, így kezdődhetett meg a beteg állapotának stabilizálása. Ellátást követően a földi mentőkkel közösen sikerült a beteget eljuttatni egy olyan területre, ahová a helikopter átrepülése után a beteget már a légi járműbe helyezhettük, majd stabil állapotba a területileg illetékes kórházba szállítottuk.

Óriási segítség

“A mentés során óriási segítséget kaptunk az erdőben éppen favágóként dolgozó Kiss Ákostól, és fiától, Benjámintól, akik helyismeretükkel nagyban segítették a beteg megtalálását, és a felszerelés helyszínre juttatásában is segítettek.” – olvasható a bejegyzésben.

Hatalmas segítség

“Valamint nagy-nagy köszönet a Kékes Kutató-Mentő Szolgálatnak is, akik speciális járművükkel segítettek a beteget a helikopterhez, valamint bajtársainkat a mentőautójukhoz eljuttatni!”

Nagyszerű csapatmunka

“Nagyszerű csapatmunka volt, köszönjük mindenkinek! A betegnek pedig jobbulást kívánunk!” – írták a posztban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Magyar Légimentő Nonprofit Kft.Facebook oldala