Az összetettben is élen álló Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd páros nyerte szombaton az Ózd-ralit, a Mercarius országos rali bajnokság idei hatodik, utolsó előtti versenyét. A versenyen során tragikus balesetben meghalt egy néző, aki a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani.

Hatodik verseny

Az összetettben is élen álló Mads Östberg, Patrik Barth norvég, svéd páros nyerte szombaton az Ózd-ralit, a Mercarius országos rali bajnokság idei hatodik, utolsó előtti versenyét. A Citroen Rally Team Hungary kettőse így ebben az évben ötből öt sikernél jár, csak a Dunakanyar-ralin nem győzött, de ott nem is állt rajthoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Óriási csata

Az Ózdon és környékén rendezett szombati viadalon óriási csatát vívott az élmezőny, Östbergéknek több mint 10 másodperces hátrányból kellett visszakapaszkodniuk az élre, és hatalmas küzdelemben sikerrel jártak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rivális

A második helyen az idén javarészt az Európa-bajnokság (ERC) futamain induló Csomós Miklós, Nagy Attila páros zárt, míg Östberg összetettbeli legnagyobb riválisa, a 2019-ben abszolút magyar bajnok Vincze Ferenc, Németh Gergely navigátorral az oldalán harmadik lett a Korda Racing Skoda Fabia R5-ösével.

Komoly baleset

A futam előtt a bajnoki pontverseny harmadik helyén álló Velenczei Ádám, Vánsza Zsolt (Skoda Fabia Rally2) duó Ózdon negyedikként végzett, míg a sokáig a dobogósokat szorongató Turán Frigyes, Farnadi Ágnes páros komoly balesetet szenvedett az ötödik gyorsasági szakaszon, és feladta a viadalt. A Shell Helix Ultra csapatának versenyzője és navigátora sérülés nélkül megúszta a nagy sebességnél történt bukást, amelyet egy defekt okozott.

A pilóta és a navigátor nem sérült meg

A versenyt szervező Hero Kft. szombat esti hivatalos közleménye szerint az utolsó gyorsasági szakaszon az ORC mezőnyéhez tartozó egyik páros balesetet szenvedett, melyben sem a pilóta, sem pedig a navigátor nem sérült meg.

Elütöttek egy nézőt

Az utánuk érkező duó a szabályokban rögzítettnek megfelelően megállt, hogy szükség esetén segítséget tudjon nyújtani. Az őket követő kettős azonban hátulról nekik ütközött, így a versenyautójuk irányíthatatlanná vált, s elütött egy nézőt.

Tragédia

“A középkorú férfi a nézők számára kijelölt biztonságos helyet elhagyva a versenypályán igyekezett segítséget nyújtani, de tragikus módon a baleset során életét vesztette” – áll a közleményben, melyben hangsúlyozzák, “az események rendkívül gyorsan, néhány tíz másodperc leforgása alatt történtek, ezért a futam megszakítására, leállítására nem volt lehetőség”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Rejtélyes motorbeleset az M6-os autópályán, mentőhelikopterre is szükség volt a helyszínen

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels