A vasúti közlekedés biztonsága ellen vétett, majd elhagyta a helyszínt a sofőr. Büntetőeljárás indult ellene.

Tehergépjárművel közlekedett

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. október 8-án délelőtt egy 45 éves férfi tehergépjárművel Székesfehérvár belterületén, az Új Csóri úton közlekedett a városközpont irányába, a külső forgalmi sávban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rácsukodott a félsorompó

Haladása során a vasúti átjáró tilos jelzése ellenére nem állt meg, és a járműve jobb oldalára rácsukódott a félsorompó, amely az ütközés erejétől letört.

Helyszíni felvétel:

Ismeretlen helyre távozott

Ezt követően a sofőr megállt, azonban a hatóságok értesítése nélkül ismeretlen helyre távozott. Később a rendőrség hívására visszament a helyszínre.

Elismerte a felelősségét

A járművezető a baleset okozásáért a felelősségét elismerte. Az egyenruhásoknak elmondta, hogy látta a fénysorompó tilos jelzését, azonban úgy gondolta, még átér a síneken. A rendőrséget pedig azért nem értesítette, mert nem volt pénz a telefonján.

Fotó a helyszínről:

Eljárás indult

Az eset kapcsán vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt indult büntetőeljárás a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon.

A rendőrség a következőket kéri:

  • Vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!
  • Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindkét rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.
  • Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu