A Zsaruellátó oldalán tették közé azt a levelet, melyben arról tájékoztatják a rendőröket, hogy tilos bekapcsolniuk a fűtést az épületekben. A levélben arról is írnak, hogy a hideg ellen csak a „a megfelelő öltözködési mód megválasztásával” és mozgással védekezhetnek.

18 fok

A BudapestKörnyéke.hu írta meg, hogy az energiaválság miatt két héttel ezelőtt a Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a fűtést korlátozzák az állami intézményekben, ennek értelmében pedig 18 fokban szabták meg a maximumot.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egészségügyi kockázat

Azóta több cikk is megjelent annak kapcsán, hogy ez milyen egészségügyi következm ényekkel járthat, ennek ellenére a Zsaruellátó oldaláról kiderül, náluk is hőmérséklet stop van. A levélben azt írják, hogy a „a fűtés beindítására csak és kizárólag az MRFK-ról (Megyei Rendőr-főkapitányság) érkező utasítás, engedély alapján kerülhet sor, önállóan nem lehet a fűtést elindítani az épületekben”. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hősugárzók

Valamint hozzátették, hogy „az irodákba egyénileg behozott hősugárzók bekapcsolása és működtetése szintén nem engedélyezett”. Végül pedig azzal zártak a levelet, hogy: 

Megfelelő öltözet

„A hideg elleni védekezés a megfelelő öltözködési mód megválasztásával és a rendszeres munkaközi szünetekben végzett mozgással biztosítandó.”

Fokozódó feszültség

A Zsaruellátó oldalán a napokban egyébként több poszt is megjelent a fentiek kapcsán, volt aki részletesen írt arról, milyen negatív következményei lehetnek a 18 fokos szabályozásnak, mások pedig jobb híján poénnal próbálták meg oldani a feszültséget.

Kiakadtak

A poszt alatt egyébként több dühös komment is megjelent, az egyik hozzászóló azt írta: „Az augusztus 20-i tűzijáték költségéből egy jó ideig melegedhetett volna sok intézmény…”

Dühös emberek

Míg egy másik így fogalmazott: „Remélem a Budai várban sem lesz 18 Celsiusnál melegebb ahol hőn szeretett vezérünk lakik. Illetve az arany lábú futballisták öltözőjében is minimalizálva lesz a hőmérséklet!!”  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Döntött a kormány: a középiskolákban 18 fok lesz, az általános iskolákat pedig 20 fokra kell felfűteni

Ezt is olvasd el!

Kormányinfó: 25 százalékos gázcsökkentést ír elő a kormány, az állami intézményeknél 18 fok lehet

Kiemelt kép: Illusztráció