Amint arról beszámoltunk, az Árpád hídon hárman vesztették életüket szerda este, miután egy 43 éves férfi forgalommal szemben száguldott egy lopott taxival és balesetet okozott. Az igazságügyi szakértő szerint körülbelül 110 kilométer per órás sebességgel mehetett az ámokfutó kocsitolvaj, a Suzuki sofőrjének és utasának esélye sem volt elkerülni az ütközést. Most megszólalt egy szemtanú, aki az elsők között ért a helyszínre. 

Többen dudáltak

A lopott taxira figyelt fel a tragédia egyik szemtanúja is, aki az RTL Híradónak nyilatkozott. A belső sávban haladt Budáról Pest felé, amikor többször is dudálást hallott. Nem értette, kik és miért dudálnak. Ezután vette észre a túloldalon száguldó taxit, szemben a forgalommal.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Látta a száguldást

“Azt láttam, hogy megy és nagyon nagy sebességgel. Még arra gondoltam, hogy hú milyen ügyesek ott szemben, hogy mindenki félre megy, észrevették, elengedik. Jaj, de jó, nem lesz ebből probléma, de hát sajnos pár másodperc múlva láttam a csattanást én is” – mondta Pint József a csatornának. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Menthetetlenek voltak 

Az ütközésben hárman haltak meg. A lopott taxival száguldó sofőr és egy szemből szabályosan érkező Suzukiban egy fiatal pár. A szemtanú megállt, és átment a másik oldalra. Azt mondta, a Suzuki annyira összetört, hogy látszott, nincs segítség.

Kinyíltak a légzsákok

“Hát a Suzukiból lehetett látni, hogy biztos nem élnek. Ezt én is láttam. A Toyotában nem láttam pontosan, mert légzsákok nyíltak, nem lehetett belátni, de én azt gondolom abban a két autóban lehetett azért tudni, hogy sok siker nincsen” – tette hozzá.

Ebben a taxiban utazott az ámokfutó

Forrás: katasztrófavédelem.hu

Nem volt szép látvány 

Pint József ezek után a balesetben érintett másik taxi utasainak próbált segíteni. A kocsit vezető férfi beszorult, egy másik viszont ki tudott szállni. “Ketten álltak ott, őket félrevezetgettem. Próbáltam őket nyugtatgatni, hogy üljenek le. Elég zilált állapotban voltak. Kérdezte tőlem, hogy vérzik-e a feje, hát nem volt szép látvány mondtam, hogy igen, pici sérülés van rajta nyugodj meg, semmi baj, ülj le. A társa az sokkosabb állapotban volt”. 

Egy jegyespár halt meg 

Boncsér Sándor, igazságügyi gépjárműszakértő, a csatornának azt mondta, a helyszíni felvételek alapján az látszik, hogy nagyjából egy olyan 110 kilométer per óra nagyságrendű lehetett a taxi sebessége, és olyan 50 kilométer per óra nagyságrendű a Suzuki sebessége. Szerinte a Suzuki vezetőjének nem sok esélye volt elkerülni az ütközést.

Lopott taxival száguldozott

Azóta kiderült, hogy a Suzukiban egy jegyespár utazott, akik éppen az esküvői meghívóikat vitték a közelgő lakodalmukra a vendégeknek. Szombaton, Esztergomban esküdtek volna örök hűséget egymásnak, ha nincs egy bedrogozott férfi, aki egy lopott taxival a halálukat okozta.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: katasztrófavédelem.hu