Ismét valaki úgy döntött, hogy Veszprémben a viaduktnál vet véget az életének. Most egy férfi ugrott a mélybe, nem élte túl a becsapódást.

Leugrott egy 35 év körüli férfi vasárnap este a veszprémi Viaduktról, és életét vesztette, közölte. Nagy Judit, Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense azt közölte, hogy a rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Leugrott a hídról

Sajnos nem ez volt az első eset. Az öngyilkosok rendszeresen keresik fel a viaduktot. Decemberben is a mélybe vetette magát egy idős férfi a veszprémi Szent István völgyhídról, ő sem élte túl a zuhanást, a helyszínen életét vesztette. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy nő is leugrott

2022 szeptemberben egy nő is a mélybe vetette magát a veszprémi viaduktról. Az asszony fényes nappal, egy óra körül mászott fel a híd korlátjára, ahol többek szeme láttára megkapaszkodott, majd másodperceken belül le is vetette magát a magasból – írta a Balatonkörnyeke.hu.

Júniusi tragédia

Szintén 2023-ban, június negyedikén, kora hajnalban ugrott a mélybe, a halálba a Szent István völgyhídról egy 19 éves ajkai fiú. Olyan időpontot választott, amikor az építményen nincs forgalom, az utcalámpák gyenge fényében a direkt az öngyilkosságra készülők miatt elhelyezett térfigyelő kamerák nem sok mindent látnak.

Érettségire készült

Érettségizett, éppen a francia szóbeli vizsgára készült. Egy üzenetet küldött édesanyjának, majd eltűnt. Reggel már csak a híd lábánál megtalált holttestéhez hívhattak rendőrt.

Majdnem 90 éve épült

Nyolcvanöt év alatt legalább 170-en követtek el öngyilkosságot a veszprémi völgyhídon. Az adatok azért nem pontosak, mert a világháború idején több olyan eset is előfordult a veszprémi viaduktnál, hogy nem lehetett tisztázni, valóban önként vetette-e le magát a mélybe néhány ember. Az 1937-ben átadott Szent István híd évente átlagosan két áldozatot követel. A fekete korszak huszonöt esztendeje volt, akkor két éven belül tizenhárman vetették magukat a mélybe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ha segítség kell!

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot.

Kiemelt kép: Veszprémi Völgyhíd – Fotó: Kékvilogó.hu