Két év három hónap letöltendő börtönre és pénzbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa azt a két mohácsi exrendőrt, akik ok nélkül lefújták, fejbe rúgták és megalázták a hajléktalanokat. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint a két férfit két évre eltiltották a közügyektől is.

Megalázta a hajléktalant

A húszas éveik elején járó két rendőr Mohács belterületén, járőrszolgálatuk során kiszolgáltatott élethelyzetű, hajléktalan embereket bántalmazott és alázott meg. Egyik alkalommal a fiatalabb rendőr a földön fekvő és ittassága miatt magatehetetlen sértettet társa jelenlétében többször megrúgta a fején, majd pár nap múlva a sértett kiszolgáltatott élethelyzetét kihasználva arra bírták rá, hogy “léggitározzon” és énekeljen.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Elküldte a kollégájának

Erről az egyik rendőr videófelvételt készített, amit elküldött egy mohácsi kollégájuknak, az üzenetet fogadó rendőr reagált a videóra, de a tudomására jutott és hivatalból üldözendő bűncselekményről nem tett feljelentést, amivel ő is bűncselekményt követett el.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Könnygázzal fújták le

A rendőrök egy másik alkalommal az áldozatukat és egy másik hajléktalant könnygázspray-vel indok nélkül lefújtak, egyiküket az egyik egyenruhás lábon rúgta, amit szintén levideóztak. A bántalmazással vádolt két volt rendőr részbeni beismerő vallomást tett a nyomozati szakban, a bűncselekményről tudomást szerző, de azt nem jelentő vádlott viszont mindent beismert.

Kirúgták a rendőrségtől őket

A rendőri testülettől fegyelmi úton eltávolított két rendőr két év felfüggesztettet kapott tavaly októberben elsőfokon azzal, hogy a volt járőrvezetőnek 225 ezer a társának pedig 150 ezres pénzbünetést is fizetnie kell.

Börtönre ítélték őket

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa helyt adott a másodfokú katonai ügyészi indítványnak: a leszerelt járőrvezetővel szemben a katonai vétség miatt folytatott büntetőeljárást megszüntette, egyben súlyosításul – a kiszabott pénzbüntetések érintetlenül hagyásával – mindkét elkövetőt 2 év és 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztéssel és 2 év közügyektől eltiltással sújtotta. Az ítélet az egykori járőrtárs esetében jogerős, míg bűntársa esetében védelmi fellebbezés folytán harmadfokú eljárásban a Kúrián folytatódik majd.

Pénzt követeltek tőle

Két pécsi fiatal január 6-án délután és éjszaka italozott, másnap hajnalban figyeltek fel a belvárosban az alvó hajléktalan férfira. A fiatalabb férfi belekötött az alvó férfibe. Kérdőre vonta, hogy miért fekszik az utcán és pénzt követelt tőle. Majd mindketten veréssel fenyegették és zsebei kipakolására szólították fel a hajléktalant.

Veréssel fenyegették

A férfi nem akarta odaadni a kéregetésből összegyűlt háromezer forintját, azt mondta, nincs pénze, erre a vádlottak kiabálva, továbbra is veréssel fenyegetve felszólították, hogy vetkőzzön le. A fenyegetések hatására a hajléktalan valamennyi ruhadarabját levette, ezt a vádlottak mobiltelefonjukkal videóra vették, miközben kinevették őt, majd átkutatták a ruházatát, és elvettek tőle egy öngyújtót és a háromezer forintját.

Magokkal etették

A már meztelen, a hajnali fagyos hőmérsékletben fázó férfit felszólították, hogy táncoljon, különböző utasításokat adtak neki. Ezután a földön talált madáreleséget a tenyerükben a szájához tartották, abba belenyomták a fejét, és arra szólították fel, hogy a magokat a tenyerükből, majd a földről egye meg.

Fegyházat kértek rájuk

A férfiak a méltóságában súlyosan megalázott sértettet bántalmazták, ököllel megütötték, megrúgták. A Pécsi Járási Ügyészség a jelenleg letartóztatásban lévő két férfit bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással és könnyű testi sértéssel vádolja, velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció