Borzasztó esetre derült fény a napokban. Egy nő, miután nem tudta ellátni gyermekeit, lelépett otthonról. A gyerekek kezdték el keresni az anyjukat. A kicsik borzasztó állapotban voltak, kutyakaját ettek és széklettel szennyezett volt a testük. A hatóságok amikor rátaláltak. a gyerekekre, a nyolchónapos csecsemő addigra szinte teljesen kiszáradt. A nőt börtönre ítélhetik.

Az teljes rokonság együtt élt

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a nő egy Győr-Moson-Sopron vármegyei faluban egy házban lakott a férjével és három gyermekével. Egy ideig az apai nagypapa, az apa testvérének családja és az apa korábbi kapcsolatából született kislány is velük élt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A sok cigitől betegek voltak a gyerekek

A zsúfolt ingatlanban cigarettacsikkek voltak eldobálva, erős dohányszag terjengett, emiatt a gyermekeknél gyakran felső légúti hurutos megbetegedés volt tapasztalható. 2023 nyarán a gyermekvédelmi munkatársak a családlátogatásakor a lázasan fekvő apát otthon találták, aki azért nem fordult orvoshoz, mert elfogatóparancs volt vele szemben érvényben.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mocsokban éltek

Az apa büntetés-végrehajtási intézetbe szállítását követően az önálló jövedelemmel nem rendelkező anya a gyermekeket ellátni a hatóságok segítsége ellenére sem tudta. Az ingatlanban eluralkodott a kosz, a dohány- és vizeletszag, rengeteg volt a légy. 

A sötét szobában laktak a gyerekek

A gyermekek a jó idő ellenére ingerszegény környezetben, lehúzott redőny mögött, a sötét szobában tartózkodtak naphosszat. Testükön pelenkakiütéseket, gyulladást találtak a szakemberek.

Elköltözött otthonról

Előfordult, hogy a gyerekek a szomszédos szobában lakó rokonok által a kutyáknak kiadott ételt ették az udvaron. Mindezek után az édesanya 2023 júliusában, a gyermekeket hátrahagyva, végleg távozott otthonról. Erről nem szólt, a gyermekei kezdték el keresni őt. 

A csecsemő kiszáradt

Ezt követően a gyermekeket először a hozzátartozók, majd még aznap, a hatóságok látták el. A hatóságok érkezésekor a gyermekek teste vizelettel, széklettel volt szennyezett, a legkisebb, nyolc hónapos gyermek kezét és fejét lógatta, kiszáradt állapotban volt. A vádlottal szemben a terhére rótt bűncselekmények miatt hét és fél év szabadságvesztés is kiszabható – tudatta az ugyeszseg.hu .  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció