Nem mindennapi jelenetnek lehettek tanúi a vonatra várakozók a Keleti pályaudvaron. Hátizsákos utasok tucatja állított falhoz két férfit. Rendőrségi akció történt, az utasok pedig valójában civil ruhás rendőrök voltak és két drogdílerre csaptak le. Az akcióról videó is készült, ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Váratlan akció

Jól előkészített rendőrségi akció történt a minap a Keleti pályaudvaron. Hollandiából hazaérkező két férfit vártak a zsaruk. Utasoknak álcázták magukat, senki sem mondta volna meg róluk, hogy valójában rendőrök. Aztán amikor beindult az akció, kiderült, hogy az utasok egy része valójában nem is utas, hanem civil ruhás rendőr.

Drog volt náluk

A Pest Vármegyei Rendőr-Főkapitányság közleménye szerint amfetamint és füvet találtak annál a két, Hollandiából vonattal érkező utasnál, akiket nem várt fogadóbizottság üdvözölt március 4-én délelőtt. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meglepetés ereje

Mint írják, előzőleg mindenki elfoglalta a helyét, megvárták szépen, amíg a célszemélyeket a leggyorsabban és a legrövidebb úton falhoz lehet segíteni, aztán indult a rajtaütés. A meglepetés ereje és a létszámfölény a megadáson kívül nem hagyott más lehetőséget, menekülés szóba sem kerülhetett. A bilincselt M. Demist és Sz. Gábort elfogták, majd őrizetbe vették a rendőrök.

Házkutatás

Az egyik férfi zsebe és hátizsákja is illegális szereket rejtett, a másik férfi kabátzsebében, és utazótáskáiban is bőven találtak bizonyítékot: amfetamin, marihuána, zacskózva, tömbben, volt ott minden. A két férfi otthonában tartott kutatás aztán további bizonyítékokat hozott, még amfetamin, még marihuána, tasakok, mérlegek, jegyzetfüzet.

Dunaharasztiban is elfogtak egy férfit

A felderítők többi tagja látogatást tett egy dunaharaszti címen, ahol elfogták Sz. Lászlót. Az 50 éves férfi ugyanis Sz. Gábor vevője volt. A bűnügyi technikusok ebből a lakásból sem távoztak üres kézzel. Összesen közel 1,4 kg amfetamint, 162 gramm marihuánát, a szivárvány színeiben pompázó tablettákat, sodort cigarettákat, semmivel össze nem téveszthető csomagolású gömbnyalókákat foglaltak le.

5 évet is kaphatnak

Sz. Gábor és Sz. László nem tett vallomást, M. Demis pedig hollandiai utazását tolmácsolási feladatokkal magyarázta. A három férfi ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. Ha elítélik őket, akár 5 évet is kaphatnak.

Itt a videó az akcióról

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból