Már több mint négy hónapja, hogy Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhantak a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadása alatt a díszletben. A két színész azóta sem kapott egy árva fillér kártérítést sem, ám mindketten ügyvédhez fordultak, és a jogi képviselőik segítségével azon dolgoznak az intézmény vezetőségével és a Nemzeti jogászával együtt, hogy minél előbb megkapják, ami megilleti őket.

Egyelőre nem gyógyultak meg

Becslések szerint a kártérítés, amely megilletné a sérült színészeket, több millió forint is lehet. A színészek azóta sem épültek fel, Szász Júlia több beavatkozáson esett át, azóta is mankóval tud csak közlekedni. Horváth Lajos Ottónak pedig a keze sérült, információk szerint az ujjait sem tudja mozgatni, hetente háromszor jár kezelésre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Komplex kezelésre jár

„Elég komplex kezelést kapok nagy odafigyelés mellett, szuper ellátásban, jó körülmények között. Nagyon hozzáértő emberek dolgoztak a gyógyulásomon sokat, nagyon jó eredménnyel. Minimum még három hónap, aztán a vége még kicsit odébb van…” – mesélte nemrég Horváth Lajos Ottó az RTL-nek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Jogi segítséget kértek

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is jogi segítséget kért, képviselőik és a teátrum jogi képviselője közösen próbálják elérni azt, hogy a két színész minél előbb megkaphassa az őket illető kártérítést. A színésznő jogi képviselője egyelőre nem kívánt nyilatkozni a megkezdett munkáról, ám Ottó ügyvédje, dr. Borbély Zoltán elmesélte, hol tart az ügy.

Nem ellenségeskedni akarnak

„Az eset egyértelműen üzemi baleset volt, ami egy színházban is előfordulhat. A munkabalesetnél objektív a felelősség. Mi nem tekintünk ellenségként, de még ellenfélként sem a munkáltatóra, hisszük, hogy korrekt, jogszerű, emberséges egyezség születik majd. Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen, a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet, és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is” – mondta Borbély Zoltán, Horváth Lajos Ottó jogi képviselője.

Együttműködnek a Nemzetivel

Az ügyvéd szerint „egyikük sem akar maradandó fogyatékossággal élni, a cél, hogy mind a ketten minél hamarabb visszatérhessenek a színpadra. Békében és egyetértésben zajlik a közös munka, folyamatos kapcsolatban vagyunk a Nemzeti Színház jogászával, aki nagyon együttműködő, akárcsak a többi színházi kolléga.

Tartanak a vizsgálatok

Vidnyánszky Attila nemrég azt mondta, hogy még most is tartanak a vizsgálatok, a sérült színészekkel pedig folyamatosan kapcsolatban van. Ezt nemrég Horváth Lajos Ottó cáfolta, szerinte nem is szoktak beszélni a Nemzeti Színház vezérigazgatójával.

Nem tartották biztonságosnak

A két színészt még novemberben vitte el a mentő a Nemzetiből, miután a Rómeó és Júlia előadása közben több métert zuhantak le a díszletről. Akkor, a színház több alkalmazottja azt mondta, hogy többen is jelezték a vezetőségnek, nem tartják biztonságosnak a díszletet, de végül nem változtattak rajta.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Rómeó és Júlia c. előadás – Forrás: nemzetiszinhaz.hu