A 3. kerületi járőrök karácsony napján, 2020. december 24-én vették észre azt a négyfős társaságot, akik katalizátorokat próbált lopni az Ipartelep utcában. A tolvajok igazoltatása során alufóliába csomagolt pakkok is előkerültek, amelyekben kábítószergyanús fehér por volt.

Karácsonykor akartak katalizátort lopni

A  3. kerületi rendőrkapitányság járőrei december 24-én, 2 óra 45 perc körül érték tetten azt a két férfit, akik egy autó mellett matattak. A gyanús férfiak egyike a megemelt autó alatt feküdt, míg a másik a kocsi mellett guggolt.

Észrevették a rendőröket

A két férfinek feltűnt a rendőrök közeledése, ezért felkeltek és visszaindultak a kocsijukhoz, amelyben két másik társuk várt. A rendőrök mind a négy férfit igazoltatták, majd ellenőrizték az autót és a férfiak zsebeit.

Lopni akartak

A járőrök ráleltek a kocsiban a katalizátorlopáshoz alkalmas tárgyakra, de ezen felül kábítószergyanús fehér port is találtak a 40 éves, budapesti H. Józsefnél, a 49 éves, szintén a fővárosban lakó Sz. Valentinnél, illetve harmadik tolvajtársuknál, egy 32 éves román férfinél.

Más hatóságoknál már meggyűlt a bajuk

Negyedik társukon kívül mindhárom férfi ellen büntetőeljárás van érvényben lopás és kábítószer-birtoklás miatt, viszont most mindannyiukat előállították az óbudai rendőrök.

Ez is érdekelhet

Elfogták az a közmunkást, aki levest főzött a város büszkeségéből a színpompás pávából, lopással, állatkínzással gyanúsítják a férfit

Előállították őket

Az óbudai rendőrök a négy férfit előállították és őrizetbe vették őket a kerületi rendőrkapitányságon. A társaság tagjait lopás bűntett kísérlet és kábítószer-birtoklás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A kijárási tilalmat is megszegték

A férfiak a lopás és a kábítószer birtoklása mellett a kijárási korlátozás szabályait is megszegték, így ellenük szabálysértési feljelentést is tettek.

Letartóztatásban

A bíróság december 26-án letartóztatásba helyezte a katalizátortolvajokat.

Ez is érdekelhet

Lopás, súlyos testi sértés, magánlaksértés – Ezekért mind felelnie kell egy 23 éves salgótarjáni férfinak

Kiemelt kép: Rendőrség-katalizátorlopás – Forrás: Police.hu