Három barát délutáni iszogatást rendezett 2019. július 12-én délután egyikük házában. A piálás után az egyik italozó fejbe rúgott egy idős férfit, aki később belehalt a sérüléseibe.

Délutáni iszogatással kezdődött

A rendőrség információi szerint három barát délutáni iszogatást rendezett  2019. július 12-én az egyikőjük pilisvörösvári házában. Az italozást követően a cimborák úgy döntöttek, hogy elnéznek a Vásár térre, hátha találkoznak más barátaikkal is.

Többen is kint voltak a nyári estén

Amikor a társaság kiért a térre, látták, hogy többen is üldögélnek a padokon, az egyiken egy idős férfi. Az idős úr leszólította a három fős csapatot és cigarettát kért tőlük, amit meg is kapott.

Megrúgták a férfit

A szemtanúk elmondása szerint az idős férfi érthetetlen módon egyszer csak szitkozódni kezdett, állítólag még egy „Ördög vigyen!” mondat is elhagyta a száját, amire a csapat egyik tagja,  a 29 éves B. Mihály odalépett hozzá és fejbe rúgta.

Elvesztette az eszméletét

A rúgás következtében a férfi ledőlt a padról és eszméletlenül elterült. Miközben értesítették a mentőket, megkezdték a férfi újraélesztését. A bejelentés egyébként nem is egy támadásról szólt, azt nem is jelezték, csupán annyit, hogy a férfi rosszul lett. Az akkor 58 éves férfit kórházba szállították, de az életét nem tudták megmenteni: két nappal később meghalt.

Eljárás indult

A férfi halálának tisztázása érdekében közigazgatási hatósági eljárás indult, azonban a rendőrök olyan nyomokat találtak, hogy az esetet bűncselekmény gyanújával alapozták meg.

Durva sérülést szenvedett a férfi

Az igazságügyi orvosszakértő erőszakosan elszenvedett halált határozott meg, amely eséstől, ütéstől származott. A szakember kemény-, és lágyagyhártya alatti vérzést, agyzúzódást, koponyaűri nyomásfokozódást állapított meg. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon ezért halált okozó testi sértés miatt indult nyomozás.

A rendőrök felkutatták a szemtanúkat

A nyomozók felkeresték és kihallgatták a tanúkat, melynek köszönhetően az adatgyűjtés során egyre valószínűsíthetőbb lett számukra a 29 éves B. Mihály bűnössége.

Panaszt tett

A férfi nem ismerte el a tettét, sőt, panaszt tett a gyanúsítás ellen. Elmondása szerint látta, hogy a padról leesik a férfi, de ő csak segíteni ment oda hozzá.

Már az ügyészségnél jár az eljárás

A Pest megyei egyenruhások befejezték a B. Mihály ellen folytatott büntetőeljárást, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu