A barátai körében lett rosszul egy 30 éves férfi, aki már napokkal korábban mellkasi fájdalmakra panaszkodott. Barátai élesztették újra, majd mentőhelikopter vitte kórházba a beteget.

Rosszul lett egy férfi

Barátai társaságában lett rosszul egy 30 éves férfi Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ugyan a fiatalember napokkal korábban mellkasi fájdalmakat említett, most minden előzetes panasz nélkül esett össze eszméletét vesztve, majd rángatózni kezdett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Leállt a légzése

A barátai azonnal riasztották a mentőket, a mentésirányító pedig folyamatosan instuálta őket. Bár a barátok mindent szakszerűen csináltak, a férfi állapota rohamosan romlott és a légzése is leállt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megkezdték az újraélesztést

Az utasítások szerint, a helyszínen levők megkezdték az újraélesztést, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak.

Ez is érdekelhet

“Utána már keresték a gyermeket, de akkor a tragédia már megtörtént” – belefulladt a gyógymedencébe egy 7 éves kisfiú, a szülők a büfében voltak, amikor megtörtént a baj

Mentőhelikopter is érkezett

A férfi segítségére ekkor újabb mentőegységet, a szentesi mentőhelikoptert is riasztották, ami pillanatokon belül csatlakozott az ellátáshoz.

Kórházba szállították

A mentőegységek még sokáig küzdöttek a beteg életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett. A férfit stabil állapotban, légi úton szállíthatták kórházba.

Eszméletlenül összeesett

Néhány nappal ezelőtt, egyik éjjel kérték a mentők gyors segítségét egy Békés megyei pékségbe, ahol a bejelentés szerint eszméletlenül esett össze egy 50 éves férfi. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán osztotta meg a történetet. 

Leállt a légzése

A férfi állapota azonban rövid idő alatt rosszabbra fordult és leállt a légzése. Az utasítások alapján, a helyszínen levők azonnal megkezdték az újraélesztést, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak.

50 fokos pékség

A beteg életéért vívott küzdelem csaknem egy órán keresztül zajlott a közel 50 fokos pékségben, míg végül az időben megkezdett mellkasi nyomások eredményre vezettek. A férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/OMSZ