A Facebookon kért segítséget ismerőseitől szombaton az a férfi, aki siklóernyőjével zuhant le Tatabánya környékén. Drónokkal is keresték a bajbajutott siklósernyős, miután megtalálták, mentőt hívtak hozzá. Egy évvel ezelőtt Vértesszőlősnél egy fára esett egy siklóernyős. A fiatal sportoló azonban meghalt, miután a segítségére siető mentőhelikopter rotorja eltörte azt a fát, amelyen a férfi várta a segítséget.

Lezuhant egy siklóernyős

Lezuhant egy siklóernyős szombaton, a délutáni órákban Tatabánya és Környe között. Az esetet a Velencei-tavi Speciális Kutató-mentők Alapítvány közölte Facebook oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Közösségi oldalán kért segítséget

A bajba jutott fiatalember a közösségi portálon kért segítséget ismerőseitől, mivel nem tudta megállapítani a pontos helyzetét. A posztjából kiderült, hogy a zuhanás előtt mentőernyőt dobott, a lábai pedig zsibbadnak – írja a BudaPestkörnyeke.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

11 fő indult a keresésére

„Egy térképen bejelölt helyszín beazonosítása után 11 fővel vonultunk a helyszínre drónnal, egészségügyi felszereléssel, hordággyal, kutyával. Közben újabb két drónos egység is csatlakozott hozzánk” – írta közösségi oldalán a Tatabányai 4×4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Megtalálták a férfit

Az egyesület azt írja, „keresés közben érkezett a jó hír, hogy a siklóernyős társai Környe határában megtalálták és mentőt hívtak”.

Mentőernyővel szállt le

A férfi nagy ernyője összeomlott, ekkor nyitotta ki a mentőernyőjét, de már túl közel volt a földhöz, így nem tudott megfelelően lelassulni.

Tragédia Vértesszőlősnél

Tavaly júliusban Vértesszőlősnél csapódott egy férfi a fának siklóernyőjével. A fiatal sportoló ernyője 200 méter magasan megcsuklott, ezért mentőernyőt kellett nyitnia, és közben a fák közé érkezett. Rögzítette a beülőjét és lemászott egy Y ágba, kb 15-20 méter magasan, annál lejjebb viszont nem tudott menni – mondta akkor a balesetről a férfi egyik ismerőse.

Felhívták telefonon

A férfi ismerőse a kiérkező rendőrökkel együtt is felhívta a bajbajutottat, aki a járőröknek is megerősítette, hogy rendben van, s képzett alpinistaként kérte, hogy juttassanak fel neki beülőt és kötelet, lemászik egyedül. Erre azonban nem volt lehetőség, a helyszínre végül egy MI-8 típusú katonai helikopter jött segíteni. 

Lezuhant a fáról

A helikopter által keltett szél fűszálként hajlította a több tízméteres fákat, de azt még jobban megtépte, amin a siklóernyős ült 20 méteres magasságban, mert a lombok között ott volt az ernyője is, amibe belekapott a viharos erejű rotorszél. A fa nem is bírta tovább, és kettétört, a férfi pedig lezuhant, és életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A kórházban halt meg

A 20 méteres magasságból lezuhant férfi életéért akkor mintegy másfél órán át küzdöttek, mire olyan állapotba hozták, hogy szállítható legyen. Az intenzív osztályon hetekig küzdöttek az életéért, de sajnos a férfi végül meghalt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció