Belefulladt a gyógymedencébe egy 7 éves gyerek az egyik karcagi strandon szombaton. A szülei egyedül hagyták a gyerekmedencében, amíg elmentek a büfébe. A kisfiú azonban egy idő után átment a mélyvízbe, az úszómesterek vették észre, hogy fuldoklik, de sem ők, sem a mentők nem tudták megmenteni.

Tragédia a strandon

Belefulladt a karcagi strandfürdő gyógymedencéjébe egy 7 éves kisfiú szombaton. A strandon aznap 700 fürdőző volt. A gyógymedencébe egyébként 14 éven aluli gyerek csak szülői felügyelettel mehet be. A létesítmény vezetője szerint a szabályokat nagyon komolyan kell venni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Keresték a gyereket a szülők

„A bejáratnál a 14 éven aluli gyerekeket csak szülői felügyelettel engedjük be. Sajnos itt a szülői felügyelet nem volt meg. Utána már keresték a gyermeket, de akkor a tragédia már megtörtént” – mondta Andrási István, az Akácliget Gyógyfürdő ügyvezető igazgatója.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A kisfiú átment a gyógymedencébe

A szülők a gyerekmedencében hagyták a kisfiút, míg elmentek a büfébe. A gyerek eközben ment át a gyógymedencébe. Mivel a gyógyvíz sötét színű, emiatt nehéz észre venni, hogy mi történik a víz alatt. „Mindenkit nagyon megviselt, mindenki ki is ment a fürdőből, mi is bezártunk. Borzasztó tragédia” – mondta a fürdő egyik büfése.

Mentőhelikopter is érkezett

 „A helyszínre több mentőegységet riasztottunk, köztük helikoptert is. A bajtársaim a terápiás erőfeszítés ellenére már nem tudtak segíteni” – mondta Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa.

A családtagok összeverekedtek

A Tények úgy tudja, a tragédia után a környéken lincshangulat alakult ki. Állítólag a család tagjai össze is verekedtek. A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet.

Tragédia Sárváron

2019 novemberében egy 3 éves kislány fulladt meg a sárvári fürdő hullámmedencéjében. A gyermek édesanyja éppen pakolt, amikor a kislány egy pillanat alatt elszaladt mellőle. Az asszony azt hitte, a gyerekpancsoló felé ment kislány, így arra kereste. Azonnal szólt az úszómesternek.

Az úszómester vette észre a kislányt

Réka testét az egyik úszómester vette észre a hullámmedencében. A gyermek másfél percig küzdött, hogy fent tudjon maradni a felszínen, de végül elsüllyedt. A lány közelében több felnőtt is tartózkodott, de senki sem segített rajta, aminek az lehetett az oka, hogy nem volt ereje segélykiáltásra, de még kapálózásra sem – írta a tragédia után a LikeNews.hu.

Megkezdték az újraélesztést

A 3 éves kislányt azonnal kihúzták a vízből, még egy fürdőző nő is segített, hogy egyetlen pillanatot se vesztegessenek el, és az úszómester megkezdte a gyerek újraélesztését. 

A kórházban meghalt

A gyereket mentőhelikopter vitte kórházba, de a szakszerű orvosi segítség ellenére sem tudták megmenteni az életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Akácfa Strandfürdő gyógymedencéje – Forrás: Facebook