Megmentették egy fiatalember életét a járőröző rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A páros gyorsan odasietett, ahol végzetes tettére készült a fiatalember. Meggyőzték róla, hogy van más megoldás is.

Riasztást kaptak a borsodi rendőrök

Június 27-én este fél kilenc környékén futott be egy bejelentés a A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei rendőrségre. Egy fiatalember akart a Sajóládat és Sajópetrit összekötő hídról a folyóba ugrani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrök a helyszínre siettek

A zsaruk nem késlekedtek, hanem cselekedtek. A közelben járőrözött két rendőr, ők azonnal felkutatták a fiatalembert. Popovics Géza r. főtörzsőrmester és Dudás Kálmán Krisztián r. őrmester beavatkozása életmentőnek bizonyult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Két percen belül ott voltak

A rendőrök mindössze két perc alatt a helyszínen voltak. Miután felmérték a helyzetet, igyekeztek lebeszélni a férfit arról, amire készül. Kiderült, mi volt az indítéka a fiatalembernek.

Szerelmi bánata volt

A férfi szerelmi csalódás miatt döntött úgy, hogy eldobja magától az életét. Már átmászott a hídkorláton, és készült leugrani. A rendőrök beavatkozása nélkül könnyen lehet, hogy meg is tette volna.

Így segítettek a zsaruk

A rendőrök miután beszéltek a fiatalemberrel, és kérték, hogy ne vesse le magát, közbeléptek. Megfogták a karját, majd a hídra visszasegítették.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem hagyták magára a fiatalembert

A rendőrök ezt követően a szolgálati kocsijukba ültették a férfit. Megvárták, amíg kiérnek a mentők, majd átadták nekik a férfit. Ők kórházba szállították, hogy ellássák.

A pandémia óta több az olyan eset, amikor fiatalok akarnak véget vetni az életüknek

A járványhelyzet alatt ért érzelmi sokk és a különféle korlátozások megviselték a fiatalokat. Jó példa erre, hogy 2021-ben több mint 40 százalékkal nőtt a Vadaskert Gyermek-és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia sürgősségi osztályán kezelt fiatalok száma a 2019-hez képest, közölte a G7. Főként azon esetek száma növekedett komoly mértékben, amikor el akarták dobni maguktól az életüket a fiatalok.

Ezek a leggyakoribb mentális betegségek

Sok fiatal szorongással, depresszióval küzd. Vannak figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD) tüneteit mutató fiatalok, de jelentős azok száma is, akik evés- és magatartászavarral küzdenek. Ugyancsak jelentős azok száma, akiknél tanulási képességzavar, autizmus lép fel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu