Június közepén a 22-es úton tragikus baleset történt. Ketten a helyszínen elhunytak, a harmadik sérült felépülésére azonban volt remény. Egészen tegnapig, ugyanis szerdán Laci bácsi is távozott az élők sorából.

Június 18-án történt a szörnyű baleset

Ahogyan azt korábban megírtuk, két személygépkocsi ütközött egymással frontálisan június 17-án vasárnap este. A karambol a 22-es számú főúton történt Balassagyarmat környékén. Két személy a baleset helyszínén elhunyt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy utas életét megpróbálták megmenteni

Mind a két áldozat a vétlen autóban ült, egy harmadik személyt, Nádori Lászlót ugyanabból a járműből mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. A Honvédkórházban ápolták a mindenki által ismert és szeretett Laci bácsit, aki önkéntes tűzoltó volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Laci bácsi sem élte túl a balesetet

Bár a 67 éves családfő szakszerű ellátásban részesült, életét nem tudták végül megmenteni. Pedig sokan reménykedtek ebben, de sérülései nagyon súlyosak voltak. A lábát fémszerkezet tartotta a balesetet követően, de megsérült a férfi tüdeje is.

Korábban véradást szerveztek a számára

Az Ott-Hont Alapítvány vezetője, Veres Amanda a Metropol számára korábban elmondta, Laci bácsinak hosszú időre lett volna szüksége a felépülésig. A helyiek nagyon kedvelték, még irányított véradást is szerveztek. Amanda imára szólította fel az embereket, bízott benne, hogy fel fog épülni Laci bácsi.

Tegnap feladta Laci bácsi szervezete a küzdelmet

Nádori László végül június 28-án szerdán reggel elhunyt, tudatta követőivel a közösségi oldalán Veres Amanda. A családfő, az anya és egy nagyszülő a baleset áldozata. Egy testvérpár így szinte egyszerre vesztette el három hozzátartozóját.

Sokan fejezték ki részvétüket

Az alapítvány vezetője szerdán tette közzé a szomorú hírt. “A szavaink már elfogytak“ – írta bejegyzése végére. Több százan fejezték ki részvétüket a család számára.

Még lehet segíteni a testvérpárnak

A hónap végéig várják a felajánlásokat a testvérpár számára. Veres Amanda a közösségi oldalán azt írta, az adományokat a srácok az utolsó fillèrig megkapják. Egy számlaszámra várják ugyanis a pénzbeli felajánlásokat. Egy néhány nappal ezelőtti bejegyzésből derül ki, hova lehet utalni a pénzt.

Így lehet segíteni a családot

A Nádori családot mindenki szerette

Balassagyarmat környékén a családot mindenki kedvelte és tisztelte. Nádori László önkéntes tűzoltóként mindig segített, amikor csak szükség volt rá. A 67 éves korában elhunyt férfit a Katasztrófavédelem is gyászolja.

Nyugállományú tűzoltó főtörzsőrmester volt

Laci bácsi 1985. május 1-jén kezdett el dolgozni hivatásos tűzoltóként a Balassagyarmati Városi és Járási Tűzoltó-parancsnokság hivatásos állományának tagjaként. Gépkocsivezetőként dolgozott. Nyugalmazását követően önkéntesként dolgozott.

Mindig fejlődni akart

Nádori László időről időre konzultált a parancsnokaival, és aktívan részt vett a foglalkozásokon is. Célja volt, hogy gyakorlati és elméleti téren is gyarapítsa tudását. A tűzoltói pályát élethivatásnak tekintette. “Jellembeli tulajdonságát az őszinteség, a közösség iránti kötelességtudata, családja iránti szeretete és a felelősség jellemezte” – áll a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült fotó – Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság