Bár senki sem sérült meg, az anyagi kár így is tetemes lett annak a tűzesetnek a következtében, ami Keszthelyen történt. A tüzet okozó nő sorsa felől döntés született.

Az ügy előzményeiről

Még 2021 júniusában történt az az eset, amelynek kapcsán friss fejlemények láttak napvilágot. Akkor egy nő felgyújtotta az első emeleti otthonát, ezzel mások életét is megnehezítette. Egy társasházi lakásról volt szó ugyanis. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tüzet okozó gyógykezelés alatt áll

Az a nő, aki a tüzet okozta, jelenleg is gyógykezelés és gondozás alatt áll. Mentális egészségi állapota ugyanis ezt indokolttá teszi, derült ki a Zala Vármegyei Főügyészség mai közleményéből.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A párnáját gyújtotta meg a nő

A tüzet az okozta, hogy a nő egy öngyújtó segítségével meggyújtotta a párnáját. Ezután a lángok átterjedtek az ágyneműre. Ekkor már hiába akarta megfékezni a nő a tüzet.

Ezt tette ezután a nő

Egy párnával hiába csapkodta a tüzet a nő, az nem akart kialudni. Ekkor úgy döntött, elmenekül, és elhagyta az ingatlant. A lángok terjedni kezdtek.

Meggyulladt a tetőszerkezet is

Mindössze néhány perc elteltével a födém is lángra kapott. Ezután meggyulladt a teljes tetőszerkezet. A társasház más lakásaira is átterjedt a tűz.

Ezek is érdekelhetnek!

A lakók hívták ki a tűzoltókat

Bár a lánglovagok gyorsan a helyszínre siettek, ekkorra már az első szinten lévő mind az öt lakás kiégett. Bár a földszinti ingatlanokban nem ütött ki tűz, ám a lángok megfékezéséhez használt víz így is kárt okozott bennük.

Szerencsére senki sem sérült meg

A tűzeset kapcsán egyetlen személy sem szenvedett sérülést. Ugyanakkor az tény, hogy a nő a gyújtogatással más lakókat is veszélyeztetett. Volt rá esély, hogy a szomszédos műemlék épületben is kár keletkezzen.

Hatalmas az anyagi kár

A tűz miatt 170 millió forintos összértékű kár keletkezett. A nővel szemben az ügyészség vádja különösen nagy kárt okozva elkövetett közveszélyokozás. Figyelembe véve az állapotát, kényszergyógykezelést rendelhetnek el vele szemben.

Leégett egy 11 gyerekes hajdúszoboszlói család háza

Gyermekeit még ki tudta menteni a házból az édesanya, ám a holmijaik a tűz martalékává váltak. Csupán öt zsáknyi ruhát és néhány bútort lehetett megmenteni. A család úgy tudja, elektromos zárlat miatt keletkezett a tűz. Egy átmeneti szálláson kaptak menedéket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Szabó Péter/Katasztrófavédelem