Leégett és teljesen lakhatatlanná vált egy 11 gyerekes család háza Hajdúszoboszlón. Az édesanya összeomlott, nem tudja, hogyan tovább.

Kimenekültek

A lángokra egyébként az anyuka lett figyelmes, aki azonnal kimenekült a gyerekekkel a lakásból, közben pedig riasztották a tűzoltókat, ám így is szinte mindenük odalett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átmeneti szálláson vannak

A családnak mindössze 5 zsák ruhája, továbbá néhány bútora maradt meg, jelenleg egy nemrég elkészült átmeneti szálláson laknak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elektromos zárlat

A család szerint a tüzet egy elektromos zárlat okozhatta, de a tűzoltók még vizsgálják az okokat. A lángok a tetőre is átterjedtek, de nem égett le az egész, viszont később mégis roncsolódott, ugyanis az oltásnál használt víz átáztatta mennyezett és így a bent lévő bútorokat is.

Jelentős a kár

Szerencsére a falak és a melléképületben tartott állatok nem sérültek meg, ám a kár így is jelentős. Az édesanya az RTL Híradónak szólalt meg, könnyeivel küzdve mondta el: „Nagyon rossz, mert a két kezünk munkája. Spóroltunk, hogy a gyerekeknek jó legyen”

Így lehet nekik segíteni

A családért most összefogtak a helyiek is, de bárki, aki szeretne segíthet neki. Ha te is szeretnéd a bajba jutott, 11 gyermekes családot támogatni, akkor erre a számlaszámra tudsz utalni: Molnár Fanni: 11773384-03293100.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

Pár napja egy budapesti lakásban csaptak fel a lángok

Amint azt a Kékvillogó is megírta nyílt lánggal égett egy negyedik emeleti lakás a főváros 11. kerületében, a Fehérvári úton. A helyszínre érkező tűzoltók azonnal nekiálltak a lángok megfékezésének. A katasztrófavédelmet a második emeleti szomszéd, Pongrácz Anita értesítette, miután az utcáról a figyelmeztető kiabálást meghallotta.

Kimentette a nőt és a macskáját

 A hölgy ezt követően az érintett lakásba sietett, amelynek két lakója közül az egyik épp otthon tartózkodott. A sokkos állapotban lévő, a fején és hátán könnyebb égési sérüléseket szenvedő nőt, majd a lakásban maradt macskát is kimentette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: RTL Híradó videorészlet