Szabadnapját töltő rendőr kapott el egy gépkocsitolvajt a főváros 8. kerületében még májusban, a járművet a tulajdonos nem zárta be. A fiatalkorú elkövetőnek nem ez volt az első ilyen esete, ugyanis ő volt az, aki úgy lopott el egy autót, hogy abban még benne ült az utas.

Nem zárta be

Az autótulajdonos a Nagyfuvaros utcában parkolt le a Kia Rióval, és nem zárta az ajtaját. Az arra sétáló fiú ezt azonnal ki is használta, beleült a kocsiba, majd egy speciális kulccsal elindította. Másnap reggel a sértett már csak az autó hűlt helyét találta, így értesítette a zsarukat. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szabadnapos rendőr szúrta ki

„Reggel a gumistól tartottam hazafelé autóval, amikor észrevettem az ellentétes irányból érkező gépkocsit. Aznap a szabadnapomat töltöttem, de a kollégáktól értesültem az esetről, így a rendszám alapján azonnal felismertem a lopott járművet” – mesélte a Zsaru magazinnal Stefkó Krisztián törzsőrmester, a 8. Kerületi Rendőrkapitányság járőrparancsnoka.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Stefkó Krisztián vette észre a tolvajt

Utána eredt

„Gyorsan utánafordultam, de civil autóval nem volt könnyű a nyomában maradni, addigra már öt kocsi volt közöttünk. Az Illés utcában haladtam a Baross utcától a Korányi Sándor utca felé, amikor a Kiát egy pillanatra szem elől tévesztettem. Ahogy elhaladtam a Dugonics utca mellett, benéztem a kereszteződésbe, és észrevettem, hogy egy fehér Kia hajt arra, de már olyan távol, hogy nem láttam a rendszámát.”

Leparkolt

„Így nem voltam biztos benne, hogy azt követem-e. Ezzel egy időben egy másik Kia Rio pedig egy utcával feljebb, a Korányi utcára fordult rá. Döntenem kellett, melyik után megyek. Az utóbbit választottam. Hamar bebizonyosodott azonban, hogy nem azt a kocsit keresem. Mivel a kollégákkal telefonon folyamatosan kapcsolatban voltam, jeleztem nekik, hogy a másik autó után menjenek, amelyik a Dugonics utcába fordult be. A járőrök a közelben tartózkodtak, így épp akkor értek oda, amikor a tolvaj leparkolt a Diószegi Sámuel utcában.”

Elfogták

A rendőrök elfogták a 15 éves fiút, aki nem először lopott kocsit. Egy hónappal korábban társával vitt el egy autót, és még az sem zavarta, hogy a járműben ült az utas. Lopás vétségének elkövetésével gyanúsítják, szabadlábon védekezik.

Utassal együtt

A tini korábbi lopásáról egyébként itt, aKékvillogó oldalán is beszámoltunk, akkor egy társával fújtak meg egy járó motorral hagyott Mazdát a 8. kerületben.

Kivágták magukat

Egyetlen dologra azonban nem számítottak, a kocsiban ült valaki. A tolvajok a hátsó ülésen lévő férfit észre sem vették mindaddig, amíg az a meglepetésből felocsúdva előre nem hajolt az új sofőrhöz, hogy megkérdezze tőle, mit csinálnak, hova mennek. A két fiatal azonnal kivágta magát, és azt mondták neki, hogy elkérték a kocsit pár körre a nőtől, aki bement a boltba.

Kiderült a hazugság

Persze hamarosan kiderült, hogy ebből semmi sem igaz, ugyanis időközben az autó tulajdonosa felhívta a barátot, hogy kérdőre vonja, hova tűnt az autóval. Ekkor vált világossá, hogy a járművet ellopták. A kocsi hátsó ülésén utazó férfi ekkor rászólt a tolvajokra, hogy álljanak meg, azonban nem hallgattak rá.

Behúzta kéziféket

Ekkor a sértett megpróbálta megállítani a kocsit úgy, hogy behúzta a kéziféket. Ennek hatására a tolvajok nekihajtottak egy parkoló autónak, majd helyet cseréltek egymással. Ekkor a sértett, bár megtehette volna, mégsem szállt ki, ugyanis az autó tulajdonosa, akivel egész idő alatt telefonon tartotta a kapcsolatot, azt mondta neki, maradjon a gépjárműben, hogy tudják, merre halad a két tolvaj. Az autótulajdonoshoz időközben odaért Lakatos István törzsőrmester, körzeti megbízott és Puskás Zoltán őrmester, járőrparancsnok.

Jöttek a rendőrök

„A bejelenés után azonnal indultunk a helyszínre. Az üzlet előtt állt a nő, és amikor meglátta a szolgálati autót, leintett minket” – meséli Lakatos István.

Kiugrottan a kocsiból

„Közben a bejelentő telefonon folyamatosan tartotta a kapcsolatot a barátjával, aki az autóban maradt, így tudtuk, merre tartanak. Az utolsó információ az volt, hogy az egyik benzinkútnál megálltak, és a két fiatal kiugrott az autóból, majd elszaladt. Néhány perc múlva már mi is odaértünk. Miközben a benzinkútnál adatokat gyűjtöttünk, és meghallgattuk a másik sértettet, aki a kocsiban utazott, a térfigyelő jelzett, hogy látta a két elkövetőt az egyik épületbe rohanni, azonban kijönni már nem.”

Keresni kezdték őket

„Bementünk a társasházba, és elkezdtük keresni őket. Egy asszonnyal és egy fiúval találkoztunk az udvaron, akik azt mondták, nem láttak senkit beszaladni a házba. Közben a kollégám, Puskás Zoltán jelzett, hogy a padlásfeljáró felől mocorgást hall. Az első emeletről egy L alakú lépcsősor vezetett a padláshoz.”

Bujkáltak

„A lépcső elé valaki odahúzott pár bútort akadályként, hogy nehezebb legyen feljutni, ami felkeltette a gyanakvásunkat. Ekkor már besötétedett, és hogy jobban lássunk, zseblámpával felvilágítottunk a lépcsősor tetejére, ahol két lábat vettünk észre. A tolvajok a lépcső legtetején, a padlásfeljáró előtt bujkáltak. Felszólítottuk őket, hogy jöjjenek le.”

Előállították őket

Ezután a tolvajokat előállították a 8. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol beismerték tettüket. A 14 és a 15 éves fiút lopás vétségének elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség, szabadlábon védekezhettek. Valószínűleg így fordulhatott elő, hogy egy hónappal később a 15 éves kamasz újabb kocsit fújt meg. Pechére akkor is lebukott. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu