Egészen elképesztő dolog történt a Csongrád megyei Bordányban, ahol redőnnyel mentett életet egy idős néni. Két asszony ugyanis saját jelrendszert alakított ki, ami végül egyikük életét sikeresen meg is mentette.

Speciális jelrendszer

A két néni már évek óta egymással szemben lakik, jó ideje egyedül élnek, éppen ezért saját jelrendszert alakítottak ki egymás között, hogy jelezni tudják, ha egyikük bajba kerül. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindennap jeleztek

A Borsnak az egyik néni lánya mesélte el, hogy az anyukája és a szomszédasszony a redőny segítségével jeleztek napi szinten egymásnak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megegyeztek

„Megegyeztek abban, hogy mi mit fog jelenteni. Ha alul egy pici rész már látszik az ablakból, de gyakorlatilag majdnem teljesen le van engedve még a redőny, akkor a másik még alszik.”

A redőny mozgása

„Ha a redőnyből már csak 8-10 csík látszik, akkor felébredt, de még nem kelt fel. Abban az esetben, ha nem látszik egy lamella sem a redőnyből, az azt jelzi, hogy a másik felkelt” – magyarázta Ildikó, aki elárulta, a család eleinte ezen csak jót mosolygott.

Nem mozdult a redőny

Egészen addig amíg egy nap Ildikót kétségbeesve hívta az anyukája, hogy szerinte valami baj van a szomszéd nénivel, a redőnye ugyanis még délután 1 órakos sem mozdult meg.

Azonnal telefonáltak

„Édesanyám felhívott telefonon, hogy a néni még 13 órakor sem mozdította meg a redőnyt, ami nem szokványos tőle, ezért ő attól tart, nagy baj van! Rögtön telefonáltam a fiainak, akik nemsokára meg is érkeztek a nénihez.” – mesélte Ildikó.

Elesett

Kiderült, a néni hajnal óta már a földön feküdt, ugyanis elesett és a telefon nem volt a közelben, hogy segítséget tudjon kérni. Súlyos állapotban szállították kórházba, az eset után több hétig lábadozott.

Már jól van

Szerencsére a néni mostanra jól van, otthon van, és a már jól bevált redőnyös módszerrel vigyáznak egymásra a továbbiakban is a szomszédasszonyával. A Kékvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Unsplash