Nyílt lánggal égett egy negyedik emeleti lakás a főváros 11. kerületében, a Fehérvári úton. A helyszínre érkező tűzoltók azonnal nekiálltak a lángok megfékezésének. A katasztrófavédelmet a második emeleti szomszéd, Pongrácz Anita értesítette, miután az utcáról a figyelmeztető kiabálást meghallotta.

Kimentette a nőt és a macskáját

Nyílt lánggal égett egy negyedik emeleti lakás a főváros 11. kerületében, a Fehérvári úton. A katasztrófavédelmet a második emeleti szomszéd, Pongrácz Anita értesítette, miután az utcáról a figyelmeztető kiabálást meghallotta. A hölgy ezt követően az érintett lakásba sietett, amelynek két lakója közül az egyik épp otthon tartózkodott. A sokkos állapotban lévő, a fején és hátán könnyebb égési sérüléseket szenvedő nőt, majd a lakásban maradt macskát is kimentette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két óra alatt fékezték meg a lángokat

A tűzoltók csaknem két óra alatt fékezték meg a lángokat, a helyszínen a rendőrség és a mentők is jelen voltak. Az oltás idejére az Etele úti kereszteződés közelében minden sávot lezártak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Azonnali segítség

Az esetről értesülve az illetékes önkormányzati képviselő, Varga Gergő is azonnal a helyszínre sietett, ahol az áldozatnak, érintetteknek, lakóknak is felajánlotta segítségét.  Az Újbudai Humánszolgáltató Központ munkatársai is azonnal felmérték, hogy az ott lakóknak szüksége van-e ellátásra, lakhatásuk megoldott-e. A megégett, jelenleg a Szent Imre Kórházban lábadozó nőnek családja és barátai tudnak segíteni az elkövetkező időszakban.

„Óriási elismerés”

„Óriási elismerés a hölgynek, aki a bent lévő embert és a cicát is kimenekítette; valamint mindenkinek, aki a tűz megfékezésében részt vett” – írta egy hozzászóló a kerület egyik Facebook-csoportjában. „Köszönet a tűzoltóknak és a hölgynek, akik segítettek a mentésben és a tűz oltásában. A sérült hölgynek mielőbbi felépülést!” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Elektromos zárlat

„A tűzeset okának vizsgálata közben kiderült, hogy elektromos zárlat okozta a bajt. A kiégett lakás feletti házrész ugyancsak csúnyán megégett, az alatta lévő pedig valószínűleg beázott az oltás során. Szörnyű” – fogalmazott egy helyi lakó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a tűzeset helyszíne. Fotók: Facebook