Reggelizés közben nyelt félre egy zsemledarabot egy 70 év körüli férfi, akihez gödi otthonába kérték a mentők azonnali segítségét. A férfi fulladni kezdett, ezért a felesége mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint háti ütéseket alkalmazott. Ez azonban nem vezetett sikerre és a férfi légzése leállt.

Félrenyelt reggelizés közben

Reggelizés közben nyelt félre egy zsemledarabot egy 70 év körüli férfi, akihez gödi otthonába kérték a mentők azonnali segítségét. A férfi fulladni kezdett, ezért a felesége mentőt hívott, majd a telefonos utasítások szerint háti ütéseket alkalmazott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Leállt a légzése

Ez azonban nem vezetett sikerre és a férfi légzése leállt. Az asszony bár borzasztóan megrémült, követte mentésirányítók instrukcióit és megkezdte az újraélesztést, amit a perceken belül helyszínre érkező dunakeszi és váci mentőegység emelt szinten folytatott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba szállíthatták

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők – számolt be a történtekről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Túrázás közben kapott szívrohamot

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy túrázás közben lett rosszul egy ember Felsőszölnök közelében, a Hármashatár túraútvonalon. A szentgotthárdi hivatásos, a felsőszölnöki és alsószölnöki önkéntes tűzoltók, valamint a Szentgotthárdi Járási Hármashatár Mentőcsoport tagjai siettek a bajba jutott túrázó mentésére.  

Quaddal jött a segítség

Az egységek a gépjárművekkel nehezen megközelíthető helyszínt quad segítségével érték el, a sérültet mentőboardra helyezték, majd mentőautóba segítették.

Térerőmentes övezet  

Aki ismeri a helyet, tudja, hogy gyakorlatilag az egész 3,5 kilométeres szakaszon nincs térerő. A túrázó pont azon a pár méteren lett rosszul, ahonnan hívni tudták a mentőket, akik meg is érkeztek időben.

Halál a Kéktúra útvonalán

A BudaPestkörnyéke.hu áprilisban írt arról, hogy meghalt egy férfi a Kéktúra útvonalán Egednél történt a tragédia, hiába próbálkoztak az újraélesztéssel, nem jártak sikerrel.

Egy középkorú férfi lett rosszul

A mentőszolgálat munkatársai arról számoltak be, hogy egy középkorú férfi lett rosszul a Kéktúra útvonalán, majd összeesett. A mentőhelikopter egy meglehetősen nehezen megközelíthető helyszínre érkezett. A mentőszolgálat munkatársai újraélesztéssel próbálkoztak, azonban hiába, a férfi ugyanis az életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció