Egyre rosszabb állapotba kerül a börtönben Galambos Lajos. Lagzi Lajcsi már csak folyékony halmazállapotú táplálékot tud fogyasztani, és ez igencsak rányomja bélyegét a hangulatára: sokszor teljesen magába fordul, csak egy-egy szóval kommunikál a környezetével.

Több, mint egy hónapja rács mögött

A mulatós sztárt április 26-án vitték be a baracskai börtönbe, ahol a víz-, gáz- és áramlopás miatt rá kirótt 3 év 6 hónapos börtönbüntetését kezdte meg. Lajcsi többször is halasztási kérelmet írt, hogy megromlott egészségügyi állapota miatt ne kelljen rács mögé mennie, ám a bíróság mindannyiszor elutasította, így nem volt menni, be kellett vonulnia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyengélkedőn tölti mindennapjait

 A börtön bejáratáig is mentő vitte, majd azonnal a gyengélkedőn helyezték el, ahol azóta is a mindennapjait tölti. A közelmúltban kiderült: a művész szilárd ételt nem tud fogyasztani, csakis pépesített formában tudja lenyelni a börtönkosztot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Nagyon keveset eszem”

„Nagyon keveset eszem, már alig vagyok képes a pépesített, turmixolt ételek elfogyasztására is. Nem kapok külön fogásokat, ugyanazzal kell beérnem, mint a többi fogvatartottnak, csak éppen azokat a kajákat leturmixolva tudom elfogyasztani” – üzente a Blikknek a trombitaművész, azóta pedig még rosszabb lett a helyzet.

„Mint amikor egy moslékba mindent összeöntenek”

„Sajnos ügyfelem már a pépesített ételeket is képtelen lenyelni. El lehet képzelni, hogy a bablevestől kezdve a rakott krumpliig milyen gusztustalan formákat öltenek a leturmixolt fogások. Nem szépítem: mint amikor egy moslékba mindent összeöntenek” – mondta a lapnak Lajcsi ügyvédje, dr. Csontos Zsolt.

Kiszürcsöli a szaftját

Lajcsi már előre öklendezett, amikor hozták az ételt neki, ezért úgy döntött, ezentúl pépesítve sem kéri. Ugyanolyan formában kapja mostantól, mint bárki más, azonban csak a folyékony halmazállapotú részeit fogyasztja el: a levesnek megissza levét, a pörköltnek kiszürcsöli a szaftját.

Ingadozó hangulatban

Az ország trombitása sajnos egyre rosszabb bőrben van, betegsége és hirtelen fogyása miatt nagyon beesett az arca. Fizikai problémái miatt már pszichésen sem olyan erős, mint korábban: nagyon ingadozó lett a hangulata.

Magába fordult

Korábban még jól tartotta magát, mostanában azonban sokszor csak kedvetlenül néz maga elé, ha hozzászólnak, alig egyszavas válaszokat ad. Egyre jobban kezd magába fordulni, ahogy a börtönszleng mondja, kezd „bekattanni” – fogalmazott az ügyvéd.

Színházi darabot ír

Hogy mennyire a saját kis világában kezd élni, azt az is jól bizonyítja, hogy elkezdett a betegszobán egy színházi darabot írni, egy négyfelvonásos előadáson dolgozik épp. A lap úgy tudja, amikor csak teheti, maga elé veszi a füzetét, tollat ragad és az ötleteit veti papírra.

Megszakíthatják a büntetése végrehajtását

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban: elképzelhető, hogy megszakítják Lajcsi börtönbüntetését. Jogi képviselője ezt valószínűnek tartja. Azt mondta, az egyetlen kérdés az, hogy ez mikor fog megtörténni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos. Fotó: RTL.