Újabb videó került nyilvánosságra, amelyet az RTL Híradó szerzett meg a 2016-os, Teréz körúti merényletről, ahol két rendőrjárőr súlyosan megsérült. Az azóta életfogytiglanra elítélt elkövető a börtönbüntetését tölti. Ügyvédje szerint sok gyanús körülmény merült fel, ami miatt perújrafelvételt kért.

Az RTL Híradó mutatott be eddig nem látott felvételeket

Exkluzív felvételeket szerzett az RTL Híradó a 2016-os merényletről, amelyben két rendőr életveszélyesen megsérült. A robbantásért életfogytiglanra ítélt férfi ügyvédje most részben erre a felvételre hivatkozva kér perújítást, mondván: több gyanús alak is feltűnik a képkockákon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A DNS-e furcsa körülmények között került a helyszínre

Ráadásul szerinte furcsa körülmények között kerülhetett a helyszínre védence DNS-e. Végül éppen emiatt ítélték el a férfit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A térfigyelő kamerákat elemezték újra

A Király utca és a nagykörút sarkát pásztázza a térfigyelő kamera. Amint tovább fordul jobbra, rögzíti a robbanást.

Eddig senki nem látta ezt a felvételt

A járókelők szaladni kezdenek. Másodpercekkel később már hatalmas füstfelhő száll fel. A két sérült rendőrhöz többen is odarohannak segíteni. A Híradónk által most megszerzett felvételt eddig nem hozták nyilvánosságra a 2016. szeptemberi merényletről.

Életveszélyesen megsérültek

Csak ezt a videót tették közzé, amin a másik irányból látni, ahogyan a két rendőr mellett felrobban a távirányítású szögesbomba. Életveszélyesen megsérültek. Hónapokig tartott, míg felépültek, maradandó sérüléseket szenvedtek.

Bombaalkatrészeket rendelt a neten

Horgászsapkás alak vásárol a közeli bolt kameraképén – őt keresték sokáig a rendőrök. Végül egy hónapos hajtóvadászat után elkaptak egy akkor 23 éves fiatalt, aki a későbbi jogerős ítélet szerint fél évvel korábban bombaalkatrészeket rendelt a neten, a DNS-ét pedig megtalálták a robbantás helyszínén. Őt 2019-ben jogerősen is életfogytiglanra ítélte a bíróság.

Feltűnik két gyanús járókelő

Az ítélet ellen akkor az Alkotmánybíróságnál is panaszt tett a vádlott, de ezt azóta sem bírálták el. Ügyvédje ezért úgy döntött: perújítást kér – részben a Híradónk által most elsőként bemutatott felvételekre hivatkozva. Ezen két férfi sétál át a zebrán, pillanatokkal a robbantás előtt. A merényletért elítélt férfi ügyvédje azt állítja: gyanús ez a két járókelő.

Mintha mikrofonba beszélne

„Körbeérve a kamera őket veszi megint, akkor az látható, mintha jelentene ez az úriember” –mutatja a videón Keviczki István. Az ügyvéd szerint ugyanis olyan, mintha a férfi egy, a mandzsettájában lévő mikrofonba beszélne. De a robbanás után az ott lévő kapualjból kiszaladó alakot is gyanúsnak tartja. Azt is állítja: védence DNS-nyomait feltűnően egyvonalban találták meg a helyszínen.

Fikciókra alapult a vád

„Ez egy 36 méter hosszú, 1 méter széles egyenes. Na, most ehhez képest a robbanás nem sugárirányban, tehát nem az egyenes meghosszabbításában történt, hanem merőlegesen az egyenesre” – magyarázta az ügyvéd A robbantásért jelenleg is fegyházban ülő férfi apja azt mondja: szándékosan tehették a helyszínre fia DNS-ét. Úgy látja: fiát féligazságok és fikciók alapján ítélték el: „A magasságát nem mérték meg objektív módon, és nem vetették össze a körözési személy 170 centiméteres magasságával. Ugyanis a fiam 185 centiméter magas” – mondta az apa telefonon a Híradónak. A bíróság várhatóan hónapokon belül dönthet majd arról, hogy elrendeli-e a perújítást a robbantás ügyében.

Nézze meg az RTL Híradóját

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: RTL Híradó