Életfogytiglani büntetésre ítélték H. Miklóst, a gyilkos nyíregyházi vadászt, aki két éve hidegvérrel agyonlőtte ifjabb és idősebb N. János panzióst. Az áldozatok családja 130 millió forint kártérítést követel a gyilkostól.

Három gyermekük született

H. Miklós 2000 áprilisában házasodott össze Mariannal, akitől három gyermeke is született. 2004-ben azonban a férfi – a felesége tudtával – összejött egy másik nővel, mivel H. Miklós több fizikai együttlétre vágyott. A férfi és a barátnő közt elmélyült a kapcsolat, míg a feleség a mai napig a gyermekekkel él egy házban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ekkor került a képbe a volt osztálytárs

2019 márciusában már H. Miklós felesége sem bírta tovább, és kapcsolatba bonyolódott munkaadójával, H. Miklós volt osztálytársával, J-vel, aki állítólag nőcsábász volt. H. Miklós vallomásából kiderül, hogy a két férfi korábban megegyezett, hogy J nem pályázhat a férfi feleségére, az tilos a számára.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiderült a kapcsolat

Amikor a vadász is megtudta, hogy felesége igazán közeli kapcsolatba került J-vel, a férfi átment a volt osztálytársának házához, azonban akkor csak a feleségét találta otthon. „Nézd meg, már megint mit csinált J, lefektette a Mariannt” – mondta a vadász J feleségének, aki azzal válaszolt, ez őt nem érdekli, már rég nem foglalkozik a férjével.

Elköltözött Mariann

Ezek után egészen augusztus 26-ig folyamatosak voltak a veszekedések H és a felesége között, a nézeteltéréseiknek pedig az vetett véget, hogy a nő elköltözött otthonról. A házaspár féltékenység miatt veszekedett, miközben a vadász 16 éve élt kapcsolatban egy másik nővel a felesége mellett. Augusztus 26-án egyébként H. Miklósnak pont ott volt dolga, ahol J családja és a panziót üzemeltető apja lakott.

Megalázták H. Miklós feleségét

Az eseményeket egy telefonhívás indította be, ugyanis H felesége azzal hívta fel férjét, hogy átment J-hez, és ott őt elhordták mindenfélének, megalázták és elzavarták onnan. Ezt követően H autóba ült és elhajtott J háza mellett, és látta, ahogy J, az édesanyja és az édesapja is a kertben üldögélnek. „Láttam, hogy kacarásznak” – fogalmazott H. Miklós, aki ezt arra vélte, hogy biztos a feleségén nevettek, hiszen akkor jött el tőlük.

Találkozott Mariannal

Ezt követően H. Miklós elhajtott, hogy találkozzon a közeli körforgalomnál a feleségével, ahol a nő el is mesélte neki a megaláztatásának történetét. H. azt mondta a tárgyaláson, azért lett nagyon ideges, mert J azt mondta a feleségének, hogy boldog, amiért „tönkretette a házasságukat”.

Hazament a fegyverért

H. Miklósnál ekkor még nem volt fegyvert, ezért a puskájáért haza kellett mennie. Ez a mozzanat azért fontos a történetben, mert ezzel megdől a bűntett rögtönössége, mert a férfinek a hazaút ideje alatt lett volna ideje átgondolni, mit fog tenni a következőkben, azonban ő mégis amellett döntött, hogy a fegyverével ráijeszt J családjára.

Azonnal tüzelt

H. Miklós egy távcsöves vadászfegyvert markolt fel, és azzal indult vissza J házához. Mikor odaért, az udvaron tartózkodó J meglátta a férfinél a fegyvert, és rögtön fedezéket keresett. H ekkor kiszállt az autójából és leadta az első lövést. A durva zajtól J kutyája is elmenekült, H pedig leadta a második lövést. A tárgyaláson lejátszott kamerafelvételen nem volt hang, de J állítólag válogatott trágárságokkal kiabált J felé. A felvételeken nem látszott szóváltás, H azonnal lőtt, ami elől J megpróbált kitérni, azzal, hogy bemenekül a házba, de nem sikerült neki, H második lövése ugyanis célba talált.

Otthon betárazta a fegyvert

H. Miklós bevallotta az első kihallgatásán, hogy még az otthonában előkészítette a fegyverét, és betárazott. Mint mondta, “ezzel időt nyer az ember, lebiztosítja a fegyvert, azonnal tűzkész állapotban van”.

Kijött J édesapja

A lövések hallatára kiment a szemközti házból J édesapja is, aki a lépcsőn sietve azt ordibálta a férfinek, hogy felvette telefonnal. H ekkor ismét a fegyveréhez nyúlt, és az idős férfi felé lőtt. A lövedék milliméterekkel a férfi mellett suhant el, és egyenesen a lépcsőbe fúródott. Ezt követően H beszállt az autójába, hogy megforduljon, majd visszaérkezett és fegyverrel a kezében kiszállt a járműből. Ekkor a szomszéd rászólt, hogy tegye le a fegyvert, mire H. Miklós csak annyit mondott: „húzzál el innen”.

Megadta magát

A felvételek alapján J édesapja felemelt kézzel közeledett a puskás felé, s közben vitatkoztak. H azt mondta az idős férfinak, hogy nincs vele baja, csak a fiával. A szomszéd ekkor a telefonjával akart felvételeket készíteni, de mivel a kamera „szelfi” üzemmódban volt, ezért egyetlen képkockát sem tudott készíteni a bűncselekményről.

“Hívjatok mentőt!”

J fia kiabálta ezt, miközben H. kint vitatkozott J édesapjával. Akkor az apa állítólag azt mondta, „jó, akkor az egész családodat, még a gyerekeidet is kiírtom Orosról”, majd hátat fordított a támadónak, és visszaindult J lakása felé, ahol az unokája kiabált mentőért. H eközben azt üvöltötte az idős férfinak, hogy forduljon fel, míg ő távolodva annyit kiabált vissza, hogy: „megdöglötök, még a ma éjszakát sem élitek meg”.

Célzott és lőtt

A támadó megigazította a fegyverét, és a puska csövével követni kezdte a következő áldozatát. J apja már 30 méterre eltávolodott a férfitól, majd H kilőtte a negyedik töltényt is. A lövedék az idős férfi hátába csapódott, esélyt sem adva neki a túlélésre. „Nem kellett céloznom, láttam, hogy hova csapódott be a lövedék, ez tuti halálos volt” – mondta vallomásában H, aki ezt követően a kocsijába ült és elhajtott a helyszínről.

Életfogytiglant kapott

A keddi tárgyalásra elment a két áldozat egész családja, valamint a vadász felesége. Amikor a bírónő kimondta, hogy életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a vadászt, felesége sírógörcsöt kapott.

130 milliós kártérítés

N. János családja pedig egy kártérítési pert is indított a vadász ellen. 130 millió forintot követelnek családtagjai gyilkosától. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI/Balázs Attila