Egy füstölő családi házhoz riasztották a tűzoltókat pénteken fél 11-kor Kaposvárott, a Keletivánfa utcában. A kaposvári tűzoltók egy járművel érkeztek a helyszínre, az épület átvizsgálásakor két halottat találtak.

Égésnyomok a nappaliban

A nyolcvan négyzetméteres, egyszintes családi házban a tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz, a nappaliban lévő kanapén és annak környékén voltak égésnyomok. Az eset körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

A füstmérgezés okozza legtöbb esetben a tragédiát

A lakástüzeknél a legtöbb esetben nem a tűz, hanem a füst belégzése okoz mérgezést, vagy vezet tragédiához. Egy néhány ezer forintos füstérzékelő még a tűz keletkezésének legelején jelez, így megelőzhetőek a tragédiák, nagyobb tüzek. Hasznos lehet otthonra egy porral oltó tűzoltó készülék is, amivel még az elektromos eredetű tüzeket is biztonsággal el lehet oltani.

Pár napja egy budapesti kórháztűzben halt meg egy beteg

Mint ahogyan arról a KékVillogó is beszámolt egy ember meghalt abban a tűzesetben, amely Budapesten, a Margit kórházban történt április 6-án hajnalban.

Kihoztak egy beteget a rendőrök

Ahogyan azt megírtuk a 3. kerületi Rendőrkapitányság járőrei elsők között értek a helyszínre. Az égő kórteremből egy 73 éves beteget hoztak ki. 

Életveszélyes állapotban volt

Az idős ember az elsődleges adatok szerint életveszélyes égési sérüléseket szenvedett, az egyik rendőrt enyhe füstmérgezéssel a helyszínen látták el.   

Meghalt egy beteg

A rendőrség ezt követően azt a tájékoztatást adta, hogy az égő kórteremből nem egy, hanem két embert hoztak ki, akiket a mentők kórházba szállítottak, egyikük azonban a gondos ellátás ellenére életét vesztette.

37 beteget mentettek ki

A tűzoltók és a rendőrök összesen 37 embert kísértek ki a kórház földszintjéről. A tűz nem terjedt át több kórteremre.

Március végén egy panelház 6. emeleti lakása gyulladt ki

Szintén itt a KéKVillogó oldalán számoltunk be róla, hogy március végén kiggyulladt egy panelház hatodik emeleti lakása, Budapest 19. kerületében, a lakásban egy holttestet is találtak.

Egy ember meghalt

Ahogyan azt megírtuk a helyszínre három járművel vonultak a tűzoltók, akik gyorsan megfékezték a lángokat. A mindössze fél négyzetméteres tűz az ágy mellett keletkezett. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak a lakásban.

Füstmérgezésben halt meg

Információink szerint az áldozat gyűjtögető volt, akinél kikapcsolták az áramot, ezért gyertyával világított. Az áldozat aztán elaludt, a sok papír pedig lángra kapott, a halál oka, füstmérgezés. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels