Azt a tényt szinte már unalomig ismételgette minden portál, hogy a beltéri bútorokat nem szabad kültérre helyezni, mert a különböző anyagbéli tulajdonságaik nem teszik lehetővé, hogy hosszú távon vállalható maradjon a kinézetük, és a szerkezetük se sérüljön a mostoha időjárási körülmények miatt.

De mi a helyzet akkor, ha megfordítjuk a kérdést? Vajon a kültéri bútorokat érdemes beltérre alkalmazni? Ennek járunk utána a következő bejegyzésben!

Letűnt korok dizájnja

Sokakban ezért nem is merül fel, hogy vajon lehet-e nézelődni a kültéri bútorok között beltérre, mert nem gondolják, hogy azoknak a stílusa megfelelhet a beltéri bútorokkal szemben támasztott, sokszor igen magas elvárásoknak. Ez javarészt azért van bennünk, mert még mindig többször jut eszünkbe a kültéri bútor kifejezés hallatán egy műanyag garnitúra, mint mondjuk egy igazán kényelmes és tartós darab.

Te is keresed azt a kültéri ülőgarnitúrát, ami majd hosszú éveken át tudja szolgálni a családod és a szeretteid kényelmét? Nézd meg a SpaTrend kínálatában található kültéri bútorokat, és keresgélj a válogatott minőséget képviselő darabok közül, hogy biztos lehess benne, hogy nem fogsz mellé.

Modern kültéri bútorok kint

A legfőbb különbség a kültéri és beltéri bútorok között a tűréshatárban rejlik minden tekintetben. A kültéri bútoroknak ugyanis sokkal nagyobb terhelést kell tudniuk elviselni, mint azoknak, amik a nap minden órájában óvva vannak a természet erőitől. Ettől függetlenül manapság már azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy milyen a megjelenése az adott garnitúráknak. 

A kertekben már egyre kevesebb teret kapnak a kényelmetlen, minden ergonómiát nélkülöző fa vagy műanyag darabok, amiket csak plusz párnázat árán lehet hosszabb-rövidebb időre kényelmessé tenni. A párnákat pedig folyamatosan egy külön erre a célra fenntartott eszközbe kell elpakolni, vagy minden használat után beltérre vinni. 

A modern kor kültéri bútorai már olyan kényelmesek, mintha a nappali komfortját sikerült volna kivinni kültérre is. De ehhez persze az kellett, hogy olyan anyagokat tudjanak kikísérletezni az évek során, amik nemcsak stílusukban tudnak megfelelni a kor által nyújtott elvárásoknak, hanem az idő próbáját is legalább olyan jól állják.

Miért vihetőek beltérre is a kültéri bútorok?

Ahogy az előzőekből látható, a kültéri bútorok tulajdonképpen sokkal jobban bírják a strapát, mint a beltérre tervezett társaik. Anyagtulajdonságaik miatt hosszabb ideig képesek megőrizni az eredeti állapotukat, kevésbé hajlamosak az amortizációra még akkor is, ha kültéren, folyamatosan a szabad ég alatt vannak tartva.

Ezzel szemben, amennyiben azt érzed, hogy a stílusa megfelel az elvárásaidnak, akkor minden fenntartás nélkül tudd őket akár a lakásod berendezésére is használni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.