Kisvállalkozóként fontos, hogy ha úgy döntünk, akkor a legjobb használt számítógépet válasszuk. Nem elégedhetünk meg ugyanazzal, mint egy hétköznapi felhasználás esetén. Más szempontokat is figyelembe kell vennünk, például a megfelelő biztonságot. Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy hogyan választhatjuk ki kisvállalkozásunk számára a legkiválóbb használt számítógépet.

Amikor elindulunk, nagyon fontosak a költségek

Amikor a vállalkozásunkat elindítjuk, nagyon fontos, hogy a rendelkezésre álló tőkénk minél hosszabb ideig elég legyen. Lehetőleg kitartson addig, amíg profitot is termelünk. Épp ezért fontos, hogy megválogassuk, mit és mennyiért vásárolunk meg.

Nem kérdés, hogy szükségünk lesz informatikai eszközökre is. És itt jön képbe a használt számítógép, ami tökéletes és egyben költséghatékony alternatívája egy új gépnek. Nem kérdés tehát, hogy érdemes ilyen irányba nézelődnünk. De előtte még el kell döntenünk egy fontos kérdést.

Használt asztali PC vagy használt laptop?

Mindkettőnél vannak jó megoldások, így a költséghatékonyság miatt nem is kérdés, ezek közül fogunk választani. Azonban ahhoz, hogy döntsünk, meg kell vizsgálni a készülékek felhasználási módját. Minden vállalkozás más, mérettől és akár a belső folyamatok milyenségétől is függhet, hogy mely típusra lesz szükség.

Viszont nem fogunk tudni csak az egyik vagy a másik mellett dönteni. Így jó eséllyel egy hibrid beszerzést kell eszközölni, melyben vannak asztali számítógépek és laptopok is.

Mindkettőben megtalálhatóak a csúcskategóriás processzorok, de azért van köztük különbség. Még azon felül is, hogy az asztali gépeket fix helyen történő munkavégzéshez tervezték, míg a laptopokat épp arra, hogy könnyen mozgathatóak legyenek.

Nézzünk meg három olyan összetevőt, melynek ha kellő figyelmet szentelünk, akkor könnyen ki tudjuk választani kisvállalkozásunk számára a legjobb munkaeszközt.

A processzor

Általában mindkét típusban megvannak az erős processzorok. Ezekre szükségünk is lesz, ha hatékony és gyors munkát akarunk majd végezni az új készülékünkkel. Több program futtatása esetén biztos jól fog jönni, ha egy újabb típusú CPU ketyeg a gépben. De igazából minden gyorsabb egy nagyobb teljesítményű processzorral, így nem kérdés, hogy ezt érdemes figyelnünk.

A RAM

RAM estében attól függ, hogy mennyire van szükségünk, hogy mennyi és milyen programot futtatunk párhuzamosan. Egy sima böngészéshez és egy szövegszerkesztőhöz nincs szükségünk 4 GB-nál nagyobbra. Ellenben egy komolyabb videószerkesztéshez már sokkal több kell (legalább 8, de inkább 16 GB). Szerencsére egy könnyen bővíthető egységről van szó.

Tárolási lehetőségek

A lehető legtöbb helyet kell biztosítanunk, mert ez fontos az operációs rendszer elindításához is. Ha tele van a tárhelyünk, akkor az operációs rendszer sem tud rendesen elindulni. Ha a sebesség kifejezetten fontos, akkor mindenképp a villámgyors SSD mellett kell letenni a voksunkat.

Figyeljük ezeket, és döntsünk saját igényeink szerint.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.