9 évet kapott az a férfi, aki még 2008-ban olyan súlyosan bántalmazta barátnőjét, hogy a nő egy hét után belehalt sérüléseibe. A férfi az eset után külföldre szökött, Dominikán szállodát nyitott és családot alapított.

Bántalmazta párját

A 46 éves férfi Nyíregyházán élt az élettársával. Kapcsolatuk nem volt kiegyensúlyozott, gyakran veszekedtek, a férfi többször is bántalmazta a huszonéves párját.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A szomszédok is féltek a férfitól

A férfi 2008. május 3-án is megverte Barbarát, aki a velük közös telken, de külön lakrészben élő szomszédoktól kért segítséget. Mivel ők is tartottak a férfi agresszív viselkedésétől, ezért elzárkóztak ettől.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Magára hagyta az összevert nőt

A férfi ezt követően beparancsolta a nőt a házukba, ahol tovább folytatta bántalmazását addig, amíg a nő el nem vesztette az eszméletét. A bántalmazás következtében Barbara minimum 32 sérülést szenvedett el. A férfi másnap magára hagyta az áldozatát és külföldre szökött.

Egy hét múlva meghalt

Az asszonyra közös ismerősük talált rá a lakásban eszméletlen állapotban és értesítette a mentőket. A 22 éves nő egy héttel a kórházba szállítás után meghalt.

Családot alapított külföldön

A férfi külföldre menekült, és új életet kezdett a brutális gyilkosság után. Szállodát üzemeltetett és családot alapított.

10 év után fogták el

Tíz év után fogták el Dominikán. Az elsőfokú tárgyaláson tagadta a bűnösségét, most pedig meg sem jelent a tárgyaláson. Végül jogerősen is kilenc évet kapott. A férfi a büntetés háromnegyedének kitöltése után bocsátható szabadlábra a leghamarabb feltételesen.

Az elkövetéskor hatályos jogszabály szerint döntött a bíróság

A táblabíróság nem az elbíráláskor, hanem a törvényi főszabály szerint az elkövetéskor hatályos Büntető Törvénykönyvet alkalmazta, mert az új törvény nem enyhébb lenne, hanem szigorúbb.

Másodfokú bíróság

Az elbíráláskori jogszabályok alkalmazásával ugyanis a szállodafőnököt kizárták volna a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. A másodfokú bíróság végül arra jutott, hogy F. László eshetőleges szándékkal követte el az emberölést, és ha nem is kívánta a nő halálát, belenyugodott abba, hogy az áldozata belehalhat a bántalmazásba. Arányosnak tartották az elkövető kilencéves büntetését, ezért azt helybenhagyták.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció