Kőteleken gyulladt ki hétfő éjszaka egy lakott épület, amiben négyen voltak, amikor felcsaptak a lángok. Hárman ki tudtak menekülni a lángoló házból, egy ember életét viszont nem tudták megmenteni.

A Hargita utcában csaptak fel a lángok

Hétfő éjszaka érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Kőteleken kigyulladt egy lakott épület. Négy járművel tizenhat tűzoltó vonult a Hargita utcai helyszínre, ahol egy százötven négyzetméteres családi ház ötvenhat négyzetméteres része égett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gázpalack is volt az épületben

A tűz miatt a helyiség födémszerkezete beszakadt. A szolnoki hivatásos és a kőtelki önkéntes tűzoltók avatkoztak be, illetve légzésvédelem mellett behatoltak az épületbe, ahonnan egy áramfejlesztőt, továbbá egy hőhatást ért gázpalackot vittek ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Négyen voltak a házban

Az eset idején négyen tartózkodtak az épületben, hárman ki tudtak menekülni, egy ember holttestét azonban a tűzoltók találták meg a romok alatt. A túlélők egyikét a mentők szállították kórházba füstmérgezés gyanújával.

Hősugárzó okozhatta a tüzet

Nem zárható ki, hogy a tüzet egy elektromos fűtőeszköz okozta, azonban a tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálat fogja tisztázni.

Télen rengeteg jelzés érkezik a tűzoltókhoz

Decemberben naponta átlagosan huszonöt lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, nem ritkán ezek halálos kimenetelűek. Egy pár ezer forintért megvásárolható füstérzékelő életet menthet, hiszen a tűz keletkezésekor jelez, így azt még van idő eloltani, vagy kimenekülni és a tűzoltókat hívni.

Idén több a tűz, mint tavaly

Hazánkban évente átlagosan 7000 tűzeset történik, idén eddig 6468, tavaly ugyanekkor 6276 volt. A legtöbb lakástüzet nyílt láng okozza, majd ez követik az elektromos eszközök és vezetékek, a fűtés, a főzés, a dohányzás.

Nem rég fiát és férjét is elvesztette egy nő egy Nógrád megyei tűzben

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, két ember életét oltotta ki a tűz a Nógrád megyei Patak település egyik utcájában. Az édesapa a 16 éves fiát próbálta kimenteni a lángok közül, de végül mindketten meghaltak.

Hősugárzó okozhatta azt a tüzet is

A katasztrófavédelem tűzvizsgálói megpróbálják kideríteni, mi okozta a tüzet. Az egyik szomszéd szerint egy hősugárzó okozta a tüzet.

A kutyák érezték a bajt

„Felébredtem a kutyák ugatására, ők már érezték a bajt. Aztán Eszter csöngetett és kétségbeesve kérte, hogy hívjam a tűzoltókat. A fia szobájában csaptak fel a lángok. Eszter Márk kiabálására riadt fel. Zoltán kiküldte a feleségét a házból, hogy hívjon segítséget, ő pedig bement a fiú szobájába, hogy kihozza onnan, de ő sem került elő többé élve – mondta a szomszéd a Blikknek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: MTI/illusztráció