Több mint százezer forintos bírságot kapott az az autósós, aki nemrég több mint kétszázzal hajtott a 21-es főúton. A rendőrök azt kérik, hogy a karácsonyi ünnepek közeledtével még inkább figyeljen oda mindenki a közlekedési szabályok betartására, hiszen mindenkit hazavárnak!

Figyelik a szabálytalankodókat

A közlekedési balesetek megelőzése érdekében folyamatosak az ellenőrzések a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, amelyek során a rendőrök nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a szabályszegő járművezetőket – köztük a gyorshajtókat is – kiszűrjék a forgalomból – közölte a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bírság és előéleti pont

A napokban megtartott közlekedésrendészeti ellenőrzések alkalmával a 21-es számú főúton követett el szabályszegést az a személygépkocsi vezető, akivel szemben a hatóság tagjai közigazgatási bírságot és közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rálépett a gázra a sofőr

Az autó vezetője 110 km/óra helyett 201 km/óra sebességgel közlekedett. A rendőrök a jármű vezetője részére a szabályszegésért 130.000 forint közigazgatási bírságot és hat közúti közlekedési előéleti pontot szabtak ki.

A 37-esen csaknem 220-al ment egy autós

Mint ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a borsodi rendőrök a 37-es számú főúton egy olyan gyorshajtót vontak ellenőrzés alá, aki jelentősen túllépte a sebességhatárt: 60 kilométeres sebesség helyett 219-el közlekedett.

Vigyázzunk magunkra és másokra az utakon!

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, illetve a megváltozott időjárási körülmények is nehezítik a megállást. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

Jobban kell figyelni egyes szakaszokon

A közutakon végzett felújítások, valamint építési munkálatok miatt szintén fokozott a balesetveszély, ezért közúti forgalomban való részvétel nagyobb figyelmet és körültekintést igényel.

Itt a karácsony

A karácsonyi ünnepek közeledtével megnövekedett forgalommal kell számolni az utakon. Ezért a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság arra kér minden közlekedőt, hogy legyenek türelmesebbek az utakon, induljanak korábban útnak, számoljanak hosszabb menetidővel, és hallgassák rendszeresen a közlekedési információkat.

Kecskeméten is rátapostak a gázpedálra

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, egy városi terepjáró sofőrje alaposan a gázpedálba taposott Kecskeméten. Amikor a Bács-Kiskun Megyei Rendőr- főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei bemérték, 106 km/h-val közlekedett. Tette mindezt november 26-án, méghozzá lakott területen.

Csak 50-nel mehetett volna

A szóban forgó útszakaszon 50 km/h-s sebességkorlátozás volt érvényben. Mindez azt jelenti, hogy az autót vezető személy 56 km/h-val lépte túl a maximális sebességet. Azzal tehát nem védekezhet, hogy egy kicsit elszámította magát.

Őt is megbüntették a rendőrök

Az 50 km/h-s sebesség be nem tartása miatt 90 ezer forintos közigazgatási bírságot kapott. Ezen felül 6 közúti közlekedési előéleti pont is a neve mellé került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyorshajtó a 21-esen/police.hu